Donar verliest ook thuis van Zwolle

Lance Jeter (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft donderdagavond in eigen huis de topper tegen koploper Landstede uit Zwolle verloren. De Zwollenaren trokken in de slotfase aan het langste eind: 84-90.

Landstede was vooraf de enige ploeg in de competitie die nog ongeslagen was, en won eerder in Zwolle ook al van Donar, met 88-81. Donderdag was Landstede er vanaf het begin op gebrand om wederom van Donar te winnen, en de felle verdediging wierp zijn vruchten af. Donar kwam nooit echt los van Landstede, maar liet grote gaten vallen in de verdediging, waardoor de Zwollenaren vooral dichtbij de ring konden scoren. Na het eerste kwart was de stand 24-21, bij rust 43-38.

In het derde kwart kwam Donar twee keer op een voorsprong van 10 punten, maar die kon niet worden vastgehouden. Aan het eind van het kwart stond Landstede zelfs een punt voor: 63-64. In het laatste kwart bleef het lang spannend (80-81 met nog 1 minuut op de klok), maar uiteindelijk ging de ploeg van coach Herman van den Belt er met de winst vandoor.

Na afloop was coach Erik Braal van Donar teleurgesteld. Hij miste mentale hardheid bij zijn team en noemde de wedstrijd een ‘wake-up call’.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 20 punten en Lance Jeter met 16 punten. Bij Landstede was Sherron Dorsey-Walker topscorer met 22 punten, gevolgd door Noah Dahlman met 21 punten.

Donar blijft op de tweede plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft nu 18 punten uit 12 wedstrijden. Koploper Landstede heeft nu 6 punten meer dan Donar.