Donar komt tekort tegen Dinamo Sassari

Donar heeft de eerste wedstrijd in de tweede groepsfase in de FIBA Europe Cup verloren. In MartiniPlaza werd het tegen het Italiaanse Dinamo Sassari 78-84.

Donar had alleen in het eerste kwart een paar keer een voorsprong. Nadat het 13-8 was geworden, volgde echter een 2-14 run, zodat de stand aan het eind van het kwart 15-22 was. In dat kwart wisten alleen Lance Jeter (10 punten) en Sean Cunningham (5 punten) tot scoren te komen. Bij rust (29-38) had Jeter zelfs al 19 punten gemaakt. Helaas bleven te weinig teamgenoten een bijdrage leveren aan de score. Aan het eind van het derde kwart was het verschil nagenoeg gelijk (50-60).

In het laatste kwart bleef er een verschil van zo’n 7 punten op het bord staan. Even werd het verschil 5 punten, bij 70-75 met nog 2,5 minuut op de klok, maar Donar kwam tekort om er een overwinning uit te slepen.

Lance Jeter had een ‘double-double’ met 22 punten en 12 rebounds. Arvin Slagter was goed voor 16 punten en Sean Cunningham maakte 12 punten. Bij de Italianen was Rashawn Thomas topscorer met 24 punten.

Donar staat op de derde plaats in groep K, met 1 punt uit 1 wedstrijd.