Donar in slotseconden langs Dordrecht

Donar heeft zondagmiddag in Dordrecht ternauwernood gewonnen van de nummer 5 van de competitie, Dutch Windmills. Met nog 3 seconden op de klok schoot de jongste aanwinst Lance Jeter de Groninger basketballers naar de overwinning: 75-76.

Donar speelde een zwakke wedstrijd tegen de nieuwkomers in de Dutch Basketball League, die een zoneverdediging gebruikten om Donar te dwingen schoten van veraf te schieten. Die tactiek werkte: na het eerste kwart was de stand 20-19, bij rust 40-39. In de slotfase van het derde kwart liepen de Groningers toch wat uit, zodat de stand na 30 minuten 54-63 was.

Toen de stand al vroeg in het laatste kwart na een driepunter van Arvin Slagter 57-66 werd, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Donar, maar vervolgens wist de ploeg minutenlang niet te scoren. Dordrecht kwam via een 13-0 run op 70-66, en even later werd het verschil zelfs 5 punten, bij 73-68. Lance Jeter zorgde daarna met een tweepunter en een driepunter voor een gelijke stand: 73-73. Drie seconden voor tijd bracht Windmills-speler Shavon Coleman met een lay-up de stand op 75-73, waarna Donar-coach Erik Braal een time-out nam. Bij de spelhervatting kwam de bal gelijk terecht bij Lance Jeter, die meteen een driepunter scoorde. In de 2 laatste seconden wist Shavon Coleman niet met een driepuntsschot te scoren.

Bij Donar had Thomas Koenis een ‘double-double met 15 punten en 11 rebounds. Jobi Wall kwam ook tot 15 punten.

Donar blijft op de tweede plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft nu 20 punten uit 13 wedstrijden.