De eerste sneeuw komt er aan

nieuws
Foto Andor Heij: Sneeuw in De Hoogte. Nacht.

De kans dat Groningers zondagochtend na het opstaan een witte wereld aanschouwen is groot, want de eerste sneeuw van deze meteorologische winter komt er aan. Dat melden diverse weerstations.

Het front komt vanuit het zuidwesten en Zeeland is zaterdagavond als eerste aan de beurt. In Groningen valt de sneeuw als laatste en dat gebeurt zondagochtend. De kans bestaat dat het de hele ochtend sneeuwt en dat er een dek van twee tot vijf centimeter ontstaat. Mogelijk komt er ook ijzel naar beneden waardoor het glad kan worden. Het KNMI heeft daarom voor een groot deel van het land nu al code geel afgegeven.

Hoe lang de sneeuw blijft liggen is afhankelijk van de temperatuur. Die ligt volgens de verwachtingen in Groningen een groot deel van de dag net boven nul. Vanaf maandag is het alweer over met de speldenprik van de winter, want dan wordt het een graad of zeven.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *