Stroomstoring Stad, Haren en Ten Boer verholpen

In delen van de Stad, Haren en Ten Boer is woensdagochtend korte tijd de elektriciteit uitgevallen. In totaal ging het om bijna tienduizend aansluitingen.

“Zojuist hoorden wij een dikke knal nabij de Euroborg”, schrijft Ingeborg Oosterhoff op Twitter. “Zo te zien zijn er geen mensen gewond geraakt. Gevolg is nu wel dat we geen stroom meer hebben.” Meldingen van stroomuitval kwamen uit een groot gebied. Behalve het gebied rond de Euroborg, ging het om meldingen uit Haren, Thesinge, Zuidwolde en Garmerwolde. Volgens energiebedrijf Enexis ging het in totaal om zo’n 9.300 huishoudens die zonder stroom zaten.

Tekst gaat verder onder de Tweet

De storing veroorzaakte flink wat problemen. Studenten van het Alfa-college die vast kwamen te zitten in liften, verkeerslichten die niet werkten en treinen die niet konden rijden tussen Groningen en Assen. “Uiteindelijk heeft er een kwartier lang geen spanning gestaan op de bovenleiding”, vertelt Aldert Baas van ProRail. “De seinen en overige infrastructuur werkten wel, waardoor de dieseltreinen van Arriva gewoon konden rijden. Momenteel is de storing verholpen en wordt de dienstregeling weer opgestart.”

Transformator uitgevallen
“Om 10.06 is er een transformator op hoogspanningsstation Groningen Hunze uitgevallen”, meldt netbeheerder TenneT. “We proberen op dit moment een andere transformator in te schakelen en verwachten dat dit ongeveer vijftien minuten gaat duren.” Om 10.40 uur werd deze transformator in gebruik genomen en hebben alle aansluitingen weer stroom. De stroomstoringen die zich op dit moment nog voordoen worden lokaal veroorzaakt.

Deel dit artikel: