Bewoners voormalig suikerunieterrein nemen gevaarlijke sluiproute

Bewoners van het voormalig suikerunieterrein nemen met enige regelmaat een gevaarlijke sluiproute om het terrein te betreden. Nachtondernemer op het terrein Chris Garrit maakte meerdere foto’s van de bewoners die via de oprit van de westelijke ringweg het terrein op gaan. 

Garrit maakt zich zorgen. “Het is wachten op het eerste ongeluk”, aldus de nachtondernemer. Garrit vroeg via zijn Twitteraccoutn al meerdere malen aandacht voor het probleem. Er wonen sinds kort 250 internationale studenten op het terrein. Om het voormalige suikerunieterrein op en af te komen is aan de achterkant een brug over het Hoendiep geplaatst. Volgens Garrit is die brug veel te ver om, en is het pad er naar toe modderig en vies.

Niet alleen studenten vormen het probleem. Het terrein wordt door de alle evenementen door veel mensen bezocht. Volgens Garrit zitten er ook in deze groep mensen die de ringweg gebruiken om het terrein lopend of per fiets te betreden.

Bewoners stimuleren

Verantwoordelijk wethouder Roeland van der Schaaf laat in een reactie weten dat de bewoners zo goed mogelijk geïnstrueerd en gestimuleerd worden om de brug te nemen die daarvoor bedoeld is. Ook de beheerder heeft dit diverse malen aan de studenten laten weten. De route via de ringweg is namelijk verboden. Op de lange termijn wordt er een nieuw fietspad aangelegd, maar dat kan nog wel een aantal jaar duren.