Babbelen met brede glimlach

nieuws

Vier studenten van de Hanzehogeschool beginnen dinsdag 11 december met De Babbelbank bij fruitcafé De Helpende Hand aan de Werumeus Buningstraat 20.

De Babbelbank is speciaal ontworpen om verbinding te creëren tussen mensen en dus ook het verminderen van eenzaamheid. In andere steden bestaan dergelijke initiatieven al langer.

‘We merkten dat er tegenwoordig veel eenzaamheid heerst, met name onder ouderen, en dit probleem willen wij gaan aanpakken in de omgeving Groningen. Met De Babbelbank creëren wij niet alleen een ontmoetingsplek voor mensen maar zorgen we er ook voor dat gesprekken op een leuke en spontane manier tot stand komen. Zo zit De Babbelbank niet alleen heel erg lekker maar is deze ook uitgerust met een glazen pot, welke is gevuld met leuke interessante vragen die men aan elkaar kan stellen. Via deze zogenaamde ijsbrekers zal het gesprek op een laagdrempelige manier tot stand komen en ben je binnen no-time een conversatie met een ander aan het voeren met een brede glimlach op je gezicht’, schrijven de studenten.