Categorieën: Nieuws

“Aantal Gele Hesjes op Grote Markt op twee handen te tellen”

De demonstratie van de zogenaamde ‘Gele Hesjes’ op de Grote Markt heeft zaterdagmiddag zo’n tien mensen op de been gebracht. De actie verliep vreedzaam.

Het fenomeen Gele Hesjes is overgewaaid vanuit Frankrijk. Daar begon het als protest tegen de verhoging van de brandstofprijzen. Nadat afgelopen dagen ook protesten plaatsvonden in België heeft het nu Nederland bereikt. Onder andere in Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Maastricht en dus in Groningen werd actie gevoerd. In Nederland protesteert men niet alleen tegen de duurder wordende brandstof maar tegen de verhoging van de prijzen in het algemeen. Daarnaast wordt er actie gevoerd vanwege allerlei maatregelen en politieke keuzes vanuit Den Haag.

In andere steden wist de beweging meer mensen op de been te krijgen. In Maastricht ging het om zo’n vijftig mensen die een wandeltocht hielden. Toen zij een drukke weg op wilden lopen werd de groep door de politie tegen gehouden. Ook in Den Haag kwam de politie in actie. Daar werd het Binnenhof afgesloten.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Alsof vreedzame acties gaan helpen. En daar bedoel ik niet mee dat het perse uit de hand moet lopen. Maar het is gewoon een feit dat het bestuur geen flikker doet zolang er geen stront aan de knikker is. Ze kunnen maandag gewoon weer zonder zorgen naar het werk om de schulden lees hypotheek slaafs af te betalen.

    De (bestuurlijke) elite is doodsbenauwd dat het uit de hand gaat lopen. Het broeit onder de bevolking van links tot rechts dat voelen ze haarfijn aan aangezien alle serieuze demonstraties zsm met de kop ingedrukt worden (dan is politie ineens wel beschikbaar, wat toevallig). Daarom moeten demonstraties ook aangemeld worden, hebben ze meer controle om te spindokteren. Imho is een echte demonstratie zonder toestemming en houden aan regels van de overheid.

    Hoeveel dingen zijn daadwerkelijk veranderd na een "demonstratie" op het Malieveld bijvoorbeeld? Het is niet meer dan een reclamezuil voor inhalige politici die hopen op wat winst bij de volgende verkiezingen.

  • Er waren in het kwadraat meer echte zwarte Pieten dan gele hesjes in de stad. De gele hesjes stonden er als een Jan met de korte achternaam bij.

  • Sneu gedoe. Dat is het zelfde volk dat bij ieder protest rond hangt omdat ze niets beters te doen hebben in de WIA. Gaan ze straks ook auto in de fik steken en en peer van ome loeks bekladden?

    • Nog sneuer is dat jij weer je glazen bol van stal hebt gehaald, jij kent deze mensen niet en weet helemaal niet in welke situatie ze verkeren wellicht op een paar geïnterviewde na.

Recente berichten

1J: Oranje Nassau koploper af, verlies PKC’83, zege GVAV

Oranje Nassau is koploper af in de eerste klasse J door een nederlaag zaterdag tegen…

12 minuten geleden

Ruime zege Gorecht, oorwassing VVG, spanning in 3C stijgt

Gorecht won in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal. VVG ging hard onderuit en…

22 minuten geleden

De Groene Uilen hebben plek in final eight binnen handbereik

Het eerste herenteam van basketbalvereniging De Groene Uilen heeft een plek in de final eight…

34 minuten geleden

Zaalvoetballers PKC’83 houden zicht op titel

De heren van de zaalvoetbaltak van PKC'83 hebben er vertrouwen in dat zij kampioen van…

57 minuten geleden

Oplettende buurvrouw jaagt brommerdieven op de vlucht

Door het handelen van een oplettende buurvrouw kon in de nacht van vrijdag op zaterdag…

4 uur geleden

Aantreffen Aziatische hoornaar is slecht nieuws: “Ze bijten de kop van de bij er af”

Het aantreffen van de Aziatische hoornaar in Groningen is slecht nieuws. Dat meldt Sjoert Fleurke…

4 uur geleden