1E: Puntverlies ON, PKC’83, belangrijke zege Gorecht

nieuws

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal verspeelden Oranje Nassau en PKC’83 dure punten. Gorecht deed onderin goede zaken.

ON verspeelde de tweede plaats aan Winsum door met 3-3 gelijk te spelen tegen Balk. Balk kwam op voorsprong door Johan Liyklema, maar door twee strafschoppen van Tyson dos Santos kwam ON na rust voor. Balk kwam weer gelijk via Justin Bijlsta, maar Ruendel Martina leek ON de winst te bezorgen. In blessuretijd kwamen de Friezen door Beerend Altena nog langszij.

PKC’83 verloor in Damwoude met 2-1 van laagvlieger Broekster Boys. Door Koen Hateboer kwam PKC snel voor, maar moest na rust de punten in Friesland laten. PKC bleef vijfde.

Gorecht klom naar de elfde plek door een 3-1 winst in en tegen Noordscheschut. Sven Hazewinkel scoorde twee keer voor Gorecht, Bart Steenbergen maakte de derde.