Wethouder baalt van nieuw ontslagrecht

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft grote moeite met de plannen van het kabinet om de ontslagbescherming te versoepelen.

Met het plan kan iemand met een vast contract makkelijker ontslagen worden en de proeftijd voor mensen met een vast contract wordt verlengd, van drie naar vijf maanden. Maar het inhuren van ZZP’ers wordt duurder voor werkgevers. Op die manier zou het voor werkgevers aantrekkelijker worden om mensen in vaste dienst te nemen, denkt het kabinet.

De Raad van State adviseerde negatief over het plan, maar minister Koolmees van D66 wil nog steeds dat het plan doorgaat. Tot verdriet van wethouder Roeland van der Schaaf.

 

Deel dit artikel:

  1. De Gemeente Groningen huurt liever mensen tien jaar lang in via Randstad, zoals bij Burgerzaken. Geld maakt ze toch niets uit en dan heb je ook geen last van het huidige ontslagrecht. Geen wonder dat ie ervan baalt. Goldschmeding lacht zich door met zijn vier miljard. Allemaal uit de zorg, het onderwijs en de overheid.

  2. Zolang we met zijn allen op enge neoliberale partijen als CDA en VVD blijven stemmen, zullen de rechten voor loonslaven, zelfstandigen en MKB-ers alleen maar verder afkalven. Ten faveure van de grote bedrijven, die steeds rijker en machtiger worden. Deze trend is nog lang niet voorbij, let maar op.We doen het onszelf aan.

    1. PvdA, VVD, GroenLinks, D66 en CDA? Is één kartel.

      Vehikel van het volk dat aan de touwtjes trekt (de 0,01%) om tot een ogenschijnlijk links-liberale wereldorde te komen; het wordt een feodaal stelsel met – door informatietechnologie mogelijk gemaakte – volledige controle.

      (Als Trump en de zijnen de strijd tegen dit monster verliezen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *