Vergunningplicht pandjesbazen wordt landelijk

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij omdat de Tweede Kamer zijn voorstel voor een vergunningenplicht voor kamerverhuurders en bemiddelaars landelijk wil invoeren.

Per 1 januari moeten kamerverhuurders in de stad een vergunning hebben. Wanneer zij hun huurders te veel huur in rekening brengen, hun huurders intimideren of de staat van hun woningen slecht is kan de vergunning ingetrokken worden. Een motie om dat stelsel landelijk in te voeren werd in de kamer breed ondersteund, alleen de VVD fractie stemde tegen

De stad en andere gemeentes, met name studentensteden hebben problemen met sommige pandjesbazen en gingen daarover in gesprek met de minister, die wilde de vergunningenplicht niet landelijk  invoeren. De motie vraagt de minister dat nu wel te doen.

Deel dit artikel:

  1. Hoor zeer weinig over de overlast die studentenhuizen voor niet-studerende buren (met kinderen) zorgen. Op een pleintje in Vinkhuizen bijvoorbeeld werden families tot wanhoop gedreven.

    Maar de gewone werkende burger, daar heeft de PvdA niet zoveel mee. Uitknijpen en treiteren, dat is het enige waar ze in de ogen van de PvdA goed voor lijken te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *