Studietoeslag voor studenten met beperking

nieuws

Studenten van 18 jaar of ouder en een opleiding volgend op het mbo, hbo of aan de universiteit, die door een beperking of ziekte geen bijbaan kunnen hebben, komen misschien in aanmerking voor een studietoeslag van de gemeente.

Voor jongeren met een beperking of ziekte is het lastig om een opleiding te combineren met een bijbaan. De studietoeslag is een geldbedrag voor studenten vanaf 18 jaar die door een beperking niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. De toeslag gaat in op de eerste dag van de maand van aanvraag en loopt door tot het einde van het school- of studiejaar. Je kunt per maand een bedrag ontvangen van 98 tot 206 euro. De hoogte van het bedrag hangt af van je leeftijd.

Meer info over de voorwaarden en de manier van aanvragen staat hier.

Deel dit artikel: