SP zet schuimkanon op Stadhuis

De SP heeft maandagmiddag het schuimkanon op het stadhuis gezet. De politici willen hiermee duidelijk maken dat het tijd is voor een grote schoonmaak.

Klokslag 12.00 uur werd het kanon aangezet en verscheen er al snel een dikke laag schuim. Politici van de SP gingen vervolgens met bezems in de weer om het gebouw ‘schoon te maken’. Onder hen ook fractievoorzitter Jimmy Dijk. “De afgelopen jaren hebben we een college gehad van de grote projecten, nu is het tijd voor een stadsbestuur dat voor de mensen in de stadswijken en dorpen kiest. Wij beginnen vandaag met een symbolische schoonmaak, de kiezer kan dat woensdag afmaken.”

Volgens Dijk is de SP de enige partij die daadwerkelijk iets wil veranderen in de gemeente. “Partijen als D66 en GroenLinks hebben mooie leuzen over verandering, maar hebben de afgelopen jaren samen met de PvdA en VVD de gemeente Groningen bestuurd. Onder hun bestuur is er teveel aandacht geweest voor allerhande dure plannen, maar te weinig voor de problemen van veel mensen in de Groningen. Met een stem op die partijen blijft alles het bij het oude.”

Veel belangstelling voor actie
De actie kon op flink wat belangstelling rekenen. Veel voorbijgangers bleven even staan om te vragen wat er aan de hand was. Anderen waren minder blij met het schuimkanon. “Ik kom net uit het stadhuis en wil mijn fiets pakken maar die zit onder het schuim. Ik weet niet waar het voor is, maar ik ben hier niet blij mee.”