Politie onderzoekt camerabeelden Emmaplein

De politie is met een oriënterend onderzoek gestart naar de incidenten op het Emmaplein van afgelopen zaterdag.

“Aanleiding is een confrontatie tussen demonstranten aan het Emmaplein afgelopen zaterdag tijdens de sint intocht in Groningen. Uit een aanvullend gesprek tussen politie en vertegenwoordigers van Kick Out Zwarte Piet is aanvullende informatie naar voren gekomen. Een van de demonstranten doet aangifte van belediging en bedreiging. De recherche betrekt onder meer camerabeelden bij het onderzoek. We kijken of ook andere mensen zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten.

Naast openlijke geweldpleging gaat het onder meer om het scanderen van discriminerende en racistische leuzen. Dit zou kunnen leiden tot aanhoudingen. Na afloop van dit onderzoek, als de feiten op een rij zijn gezet, worden de resultaten voorgelegd aan het Openbaar Ministerie”, meldt de politie.

Deel dit artikel:
Adverteren?