Oranje Nassau wint stadsderby van PKC’83

sport
Foto Andor Heij: Oranje Nassau - PKC'83

Oranje Nassau heeft vanmiddag in eigen huis de stadsderby tegen PKC’83 in de eerste klasse E op zaterdag met 2-0 gewonnen. ON klom daardoor naar de tweede plaats achter HZVV en PKC zakte naar de vijfde stek.

Beide ploegen kregen in de openingsfase een aardige kans, maar daarna trok ON het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in de twaalfde minuut in de 1-0 toen Tyson dos Santos een voorzet van Erolind Derguti verzilverde. ON kreeg daarna de meeste mogelijkheden om de score op te voeren.

Na rust kreeg PKC enkele kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. In de slotfase nam PKC alle risico’s en daardoor kreeg ON meer ruimte. Jermo Verbeek besliste vlak voor tijd de wedstrijd: 2-0.

“We hebben verdiend gewonnen”, aldus Oranje Nassau trainer Erwin Heerlijn. “Maar in de tweede helft zijn we een paar keer goed weggekomen. Als zij gescoord hadden was de gelijkmaker ook wel verdiend geweest. Maar we hadden de betere kansen met name in de eerste helft. Toen hadden we meer afstand moeten nemen”.

“Ik denk dat zij wel verdiend hebben gewonnen”, zei PKC’83 trainer Bennie de Jong na afloop. “Wij maakten te veel de foute keuzes. We hebben naar vermogen gespeeld, maar het zat er voor ons niet in”.