IDFA in Groningen trekt ruim 3.000 bezoekers

nieuws
Foto: Douwe de Boer

Documentairefestival IDFA in Groningen heeft de afgelopen dagen zo’n 3.100 bezoekers getrokken. Daarmee is de pocketeditie een succes geworden. Dat heeft de organisatie zondagavond laten weten.

De Groningse editie van het festival werd gehouden in het Groninger Forum begon en begon afgelopen donderdag. Donderdagavond was de documentaire American Dharma te zien. Na afloop vertelden journalist Eelco Bosch van Rosenthal en Tim Jelfs van American Studies meer over de hoofdfiguur Steve Bannon. Tijdens deze documentaire was de zaal helemaal uitverkocht. Ook de film Bellingcat – Truth in a Post-Truth World die zaterdagavond werd vertoond kon rekenen op een volle zaal. Net als de titels Free Solo, Three Identical Strangers, Buddy, Putin’s Witnesses en Kabul, City in the Wind.

Meest spraakmakende gast in de Groningse editie was Sylvana Simons. Zij werd samen met regisseuse Ingeborg Jansen geïnterviewd door Rosa Timmer over de documentaire Sylvana, Demon or Diva. Het IDFA is het grootste documentairefilmfestival van Europa en geldt al jaren als een ontmoetingsplek voor makers en publiek. De Groningse editie wordt sinds 2013 gehouden.