Honderd procent pakkans bij overtreden venstertijden

nieuws
Foto: Ellen Grondijs

Vanaf 3 december gaat de Gemeente Groningen strenger controleren op de naleving van de geldende venstertijden in de Brugstraat, de Poelestraat en de Peperstraat. Volgens de Gemeente zal, door de inzet van camera’s, de pakkans van overtreders 100% zijn.

Camera’s gaan de kentekens van alle gemotoriseerde voertuigen in de Brugstraat, de Poelestraat en de Peperstraat registreren.  Voertuigen zonder ontheffing krijgen eerst nog een waarschuwing, maar vanaf 15 januari 2019 krijgen deze direct een boete.

Ook bromfietsers moeten vanaf december oppassen waar ze rijden. Het proefproject, dat sowieso een half jaar gaat duren, gaat ook bromfietsers en scooterrijders die door de voetgangersgebieden rijden in de gaten houden.

De gemeenteraad gaat na dit proefproject besluiten of het cameratoezicht uitgebreid wordt naar de gehele binnenstad.

Deel dit artikel: