Honderd kinderen zingen Sint Maarten voor loco-burgemeester

nieuws
Foto: gemeente Groningen

Zo’n honderd kinderen hebben maandag in het kader van Sint Maarten voor loco-burgemeester Roeland van der Schaaf (PvdA) gezongen. Het zingen gebeurde op het Stadhuis.

“Het is een goede traditie dat op het Stadhuis enkele klassen van de nabijgelegen Borgmanschool liedjes komen zingen op Sint Maarten”, vertelt Van der Schaaf. “Dit jaar kwamen maar liefst honderd kinderen langs die ons mooi toe hebben gezongen. Ondertussen konden wij genieten van hun lampionnen, die er erg fraai uit zagen.” En zoals het zich betaamt op de naamdag van Martinus van Tours gingen de kinderen ook niet met lege handen naar buiten. “Iedereen heeft een mandarijn gekregen. We zijn tenslotte een Healthy Ageing stad.”

Omdat Sint Maarten dit jaar op een zondag, dag van de Heer, viel werd het feest op verschillende dagen gehouden. In sommige wijken en buurten gingen kinderen afgelopen zaterdag al langs de deuren. Ook zondag- en maandagavond was “Mien lutje lanteern, ik zai die zo geern, doe daanst deur de stroaten, dat kist ja nait loaten, Mien lutje lanteern, ik zai die zo geern”, nog op diverse plekken in de stad te horen.

Van het zingen in het Stadhuis werd een filmpje gemaakt: