Categorieën: Nieuws

Haren de Krant stopt ongewenste verharding

Haren de Krant stopt na twaalf jaar met lezersreacties op haar nieuwssite. Ze wil onder meer niet langer bijdragen aan een negatieve ‘flow’ en een ongewenste verharding van discussies.

Haren de Krant schrijft: ‘Reacties op nieuwsberichten zijn in meer dan de helft van de gevallen niet erg verheffend. Ja, meestal ronduit negatief. We zijn ervan overtuigd dat wij op die manier bijdragen aan een negatieve ‘flow’ in de samenleving en tot een ongewenste verharding van discussies. Haren de Krant wil juist de gemeenschap in de dorpen Haren, Onnen, Glimmen en Noordlaren verbinden en niet uit elkaar drijven!’

Veel media overal in de wereld hebben de mogelijkheid om te reageren op de nieuwssites stopgezet omdat te vaak niet de verhoopte ‘wisdom of the crowd’ naar voren kwam.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Begrijpelijk. De reactiefora worden bevolkt door verzuurde opa's en mensen van twijfelachtig niveau.

    • @ Marc

      En anonieme communicatiemedewerkers van de gemeente

      P.S.

      Wat is er mis opa's? Wat is er mis met pessimisme? Bekend met uitdrukkingen "onderscheid des jaren?" en "verstand komt met de jaren"? Bekend met het wetenschappelijk aangetoonde feit dat pessimisten een veel scherpere blik hebben dan optimisten?

  • Je mag toch niet hopen, dat Oog hiermee stopt!

    Want dan krijgt de politiek een vrijbrief! Ook omdat niet alles wordt bericht in de media.

    Anders gaan we maar ondergronds als uitlaatklep.

  • Wellicht kwam de overwinning van Trump daarom zo onverwacht. Als je niet meer anoniem kan reageren met je eigen mening blijft het borrelen. Ik hoor ook vrienden zeggen dat China zo mooi is om op vakantie te gaan en de mensen zo vriendelijk. Ik ben altijd benieuwd hoe de Chinezen dan zijn als er geen Big Brother camera's op hen gericht zijn. Zo is het ook met online nieuws en reacties.

    Het is trouwens wel tijd voor een anonieme nieuwsbron waar men anoniem kan reageren. Voor je het weet zit je vast voor opruiing . En in Duitsland speurt de politie ook de hele dag het facebook af naar berichten die ze liever niet zien. Steeds meer censuur en voorzichtigheid is geboden. Maar wat is nou die heilstaat, Als je bang en voorzichtig met je mening moet omgaan? Als in Duitsland dezelfde regels gaan gelden kunnen er hier wat mensen gaan schoffelen.

    • Duitsland begint eng te worden. Volgens mij komt dat ook doordat de VS na WOII heeft bepaald, honderd jaar de Duitse democratie "te mogen beschermen".

      Vooralsnog kunnen we ons zeer gelukkig prijzen met OOGTV. TV, radio en nieuwssite met reageermogelijkheid (!) zijn helemaal top. Als er hier op een bepaald moment ook niet meer gereaguurd mag worden, komt die wens vanuit de politiek. Vermoed ik. Denk dat die liever een discours neergezet door optimistische roze brillen zien.

  • De stortvloed aan voorspelbare zure reacties op fora die menen hele volksdelen te vertegenwoordigen is inderdaad erg groot.
    Ze menen dat hun opvattingen door velen worden gedeeld en dan blijkt ineens dat de door hun aanbeden partijen het ineens toch weer slecht doen bij gemeenteraadsverkiezingen.
    De door hen zo geliefde stad gaat, in tegenstelling tot wat ze zelf denken, niet naar de bliksem maar floreert in de ogen van de overgrote meerderheid.
    Die mensen willen wel een forum en een nieuwe zuidelijke ringweg. En zeuren niet over iedere zieke boom die wordt vervangen.
    Ik snap dat het Harener Weekblad zat is van het domme gezeur van een groepje verzuurde types.

  • Harener politiek had ook Zuid-Italiaanse trekken. Vandaar boze en negatieve burgers.

    Aan de zuidkant van het Paterswoldsemeer vereist het ene na andere wanstaltig gebouw, maar cafe Vriezeveen (van de roeibootjes) wordt al jaren de voet dwarsgezet. Tot wanhoop van de betreurenswaardige uitbaatster.

  • Die 'overgrote meerderheid' waar je het over hebt is wel gecreëerd, waardoor zijn oervolk monddood is gemaakt. En wat gecreëerd is, de zgn nieuwkomers, wordt ook nog eens bijgepraat in de raadszaal op het stadhuus door de gevestigde partijen. Eng!

  • Enerzijds wel begrijpelijk, als je bedenkt dat deze reactie-mogelijkheid met name veel trollen aantrekt, de grootste plaag van internet-forums. Het alternatief is simpel, gewoon registreren, IP adres loggen, en geen reacties middels TOR browsers. Dit is al een behoorlijke drempel voor mensen die de boel willen verzieken.

    • Wat je zegt ben jezelf, door dit soort statements te plaatsen. Of ga je ons straks ook nog betichten van nepnieuws, zoals een D66'er betaamd.

      De politiek is hier niet blij mee. omdat het de opinie enorm beïnvloed. Ook voor mensen die nooit politiek geïnteresseerd waren, werden de ogen geopend. En dankzij 'social media', wisten we dus ook van het verdrag van Marrakesh. Wat normaal gesproken een doofpot zou zijn geworden.

  • Jammer dat de Harenezen nu niet - door Haren de Krant - gevolgd worden over hun stemgedrag.

    https://www.gemeentekieswijzer.nl/groningen/#intro
    Om je stemgedrag helder te krijgen, kun je de Kieswijzer in vullen.

    Kennelijk hebben dermate veel burgers grote zorgen over de exploitatie van De Grote Klap (Groninger Forum),
    dat de Kieswijzer het nodig acht om daarover een vraag te stellen.
    Vraag 9:
    "Eventuele tekorten van het Groninger Forum moet door de gemeente worden aangevuld."

    Mevrouw Kiki

  • Wij hebben een overheid die IS steunt met miljarden belastingcenten en daar zijn mannen, vrouwen en kinderen mee vermoord en verkracht.

    Maar voor de meesten is het belangrijker of de ziekenzorg 5 euro meer kost per maand. Zo gek zijn ze geworden in Nederland en blijven maar die partijen stemmen die er verantwoordelijk voor zijn (nagenoeg allemaal). Terwijl iedereen met een IQ boven de 50 had kunnen bedenken dat die rebellen gewoon terroristen waren. Hoor je ook weinig meer over, heeft de overheid ook weg gecensureerd/ geheim verklaard.

    Ik stem niet of ik 100 of 1000 euro meer of minder per jaar krijg. Ik vindt het onder andere belangrijker of onze volksvertegenwoordigers terroristen ondersteunen, of niet.

    Zometeen weer een inlegvelletje bij dat nieuwe asielverdrag en de asielindustrie blijft zijn werk houden.

  • Natuurlijk is dit ingegeven door de politiek. Er zijn enorm strenge regels gekomen nu waarbij de EU onder andere facebook verantwoordelijk stelt voor wat mensen op facebook posten. Grijpen ze niet in bij Fake Nieuws, dan kan facebook miljoenen betalen (maximaal 52 miljoen). Dus die censureren vast extra streng op voorhand.... En in Duitsland hebben ze het tweedewereldoorlog complex waardoor er een hoge censuur is en de vrijheid van meningsuiting beperkt.

    De volgende stap van lokale overheden zal wel zijn om naast facebook ook kranten te gaan censureren. Dat kan door hier ook dikke boetes te geven als iets hen niet bevalt. Zo hebben ze al een een cartooonist in Nederland van het bed gelicht en meteen zijn naam bekend gemaakt zodat die kon onderduiken. En als je iets op twitter zet over een demonstratie bij een asielcentrum, dan krijg je voordat je de deur uitstapt al bezoek van de politie en waarschuwen voor opruiing.

    Maar wat is nu "fake nieuws". Misschien als onze president zegt dat ze alleen niet-militaire steun gaven aan IS in Syrie? Je kan je niet voorstellen dat politici zo dom waren dat ze niet wisten wat er zou gebeuren. Is dat dan fake nieuws, of het verdraaien van de waarheid? In ieder geval zei Rutte. Das habe ich nicht gewuBt.

    Was het fake nieuws dat Willem Oltmans jaren voor gek en fantast werd uitgemaakt? Bleek 40 jaar later toch gelijk te hebben gehad... terwijl de overheid altijd zei dat het fake was.

    En dan nog de hele rits fake nieuws uit de EU. Het is niet zo dat er alleen fake nieuws Of het fake nieuws van de overheid dat een inlegvelletje bij het Ukraine Referendum enig nut heeft.

    Fake nieuws en trollen, de overheid zijn daar specialisten in. Weapons of Mass destruction. I didn't have sex with that woman. Iedereen krijgt 1000 euro. Als Trump aan de macht komt storten de beurzen in. Het is nu de laatste kans om groen te kiezen anders is het te laat door opwarming en gaan we dooooood. Geen cent extra naar het forum. Wij luisteren naar het volk.

Recente berichten

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

23 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

44 minuten geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

12 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

13 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

14 uur geleden