Groninger krijgt 20 maanden cel voor fatale mishandeling

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Een 27-jarige man uit Groningen is in hoger beroep veroordeeld tot 20 maanden cel voor mishandeling met de dood tot gevolg. Het slachtoffer was de toen 40-jarige dakloze Somaliër Azziz Barre.

De verdachte was vier jaar geleden door de Groninger rechtbank tot twee jaar cel veroordeeld, maar omdat de kwestie al lang geleden plaatsvond, kreeg hij van het gerechtshof in Leeuwarden een lagere straf.

De verdachte sloeg in het voorjaar van 2014 aan de Korreweg zijn slachtoffer om onduidelijke redenen met de vuist tegen het hoofd. Barre viel achterover, met zijn hoofd op de stoeprand. Enige tijd later overleed hij in het ziekenhuis aan hersenletsel.

Deel dit artikel:

 1. Turk schiet Nederlander de verlamming in op Korreweg. 10 jaar + tbs
  Nederlander mept Somalier dood op Korreweg. 20 maanden.

  Leg dat maar eens uit :p

  1. Dat is heel simpel uit te leggen, de dader had niet de bedoeling om hem dood te slaan. Door de klap viel het slachtoffer verkeerd zoals je ook in het artikel hebt kunnen lezen althans mensen die begrijpend kunnen lezen.

 2. Barre was in zijn geboorteland Somalië kindsoldaat en kwam via omwegen in Groningen terecht. Hij leidde een zwervend bestaan, was verslaafd en verward.
  En dat loopt in Nederland gewoon over straat, dit keer viel het muntje de andere kant op maar hoe vaak gebeurt het wel niet andersom.
  Droevig dat het zo is afgelopen en volkomen onnodig, verwarde mensen horen niet op straat maar dienen geholpen te worden.

 3. Kindsoldaten moeten anderen doden n ex-kindsoldaatje is moegestreden in zn hoofd….met veel begrip kunnen ze weer als n kind leven meestal worden ze overal verstoten in de samenleving is er geen plaats voor hen.de kans op een rustig leventje is bekeken.anders had hij nu leuk met n gezinnetje in n mooi huisje hier gewoond en gewerkt.dat.was zyn grote droomideaal.hy was ook n stadjer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *