GroenLinks wil natuur bij nieuwbouw

nieuws

GroenLinks wil dat bij nieuwbouw de natuur een belangrijk aandachtspunt moet zijn. “Nestkasten voor vogels en vleermuizen, groene daken en insectenmuren dragen enorm bij aan de biodiversiteit in de stad”.

GroenLinks vindt dat deze maatregelen, die bekend staan als Natuurinclusief Bouwen, opgenomen moeten worden in de bouwverordening en in de te ontwikkelen omgevingsplannen.

De natuur buiten de stad staat door de intensivering van de landbouw meer en meer onder druk. De stad wordt daardoor een steeds belangrijker gebied voor dieren en planten. “Zij zorgen voor de biodiversiteit van onze gemeente. Er zijn in de stad weliswaar goede voorbeelden van natuurinclusief bouwen (de Velden, de Oostelijke Ringweg), maar ook minder geslaagde (Europapark, Oosterhamrikkade), schrijft GroenLinks.

Deel dit artikel:

  1. Goed plan masr nog beter is het als er VERPLICHT fiets stallingsplaatsen ( binnen de bebouwing) verplicht worden bij het bouwen vannwoningen/ bedrijven.
    Dan blijft er in de straten meer ruimte voor groen ipv fiets(wrakken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *