GroenLinks en SP openen debatserie

Glimina Chakor van GroenLinks en  Jimmy Dijk van de SP openen vrijdag de politieke debatserie die OOG uitzendt i.v.m. de gemeenteraadsverkiezingen.

Alle dertien partijen die meedoen aan de raadsverkiezing op 21 november  komen in de serie aan bod. Vrijdag de eerste aflevering en volgende week, op werkdagen, volgen de andere partijen. De serie wordt de maandag daarop afgesloten met het lijsttrekkersdebat in Forum Images.

Vanwege de herindeling, de fusie tussen ten Boer, Haren en de stad,  is deze  raadsverkiezing later dan in de rest van het land. De partijen vrezen dan ook voor een lage opkomst, bij de afgelopen raadverkiezing was de opkomst  54,4%.

 

 

Deel dit artikel:

 1. Hilarisch, Glimina Chakor zegt meer groen maar is akkoord met de kap van de bomen bij de kerk, vervolgens klimaatverandering en energie transitie terwijl hun partij zelf gezeteld is in een pand zonder energielabel wat op zich logisch is aangezien het pand alles behalve goed voor het klimaat is.

  Groen begint bij jezelf zou ik zeggen Glimma, het gaat niet werken om allerlei punten op te noemen om vervolgens zelf er dikke schijt aan te hebben.

 2. Ik zou eerder op SP stemmen dan GL. GL is vooral goed in geld in bodemloze putten te storten. Energietransitie die 140 miljard kost. Als het dan verbrast moet worden, dan maar aan SP zodat het, als is het voor een klein %, beter terecht komt en niet gewoon verdwijnt. Maar beide geen opties, beide geen oplossingen voor niets. Beter lokaal stemmen, in verband met aardbevingen wil je geen politieke partij waar vanuit Den Haag aan de touwtjes wordt getrokken.

  1. @Jos

   Waar lopen we dan voorop met die energietransitie Jos? Dat is ook niet moeilijk, want alle landen gaan juist meer aardgas gebruiken, er komt zelfs een hele nieuwe Nordstream gasleiding aan van Rusland naar Duitsland. En dan gaan wij in Nederland gasfornuisjes en CV’s vervangen door installaties van 20.000 euro terwijl met een simpele fabriek dat aardgas gewoon in NL gebruikt kan worden? Helemaal gek. Terwijl het meeste gas ook nog eens door bedrijven worden gebruikt. Het is allemaal 1 grote HOAX dat hele energietransitie en iedereen is het erover eens; het helpt geen moer. Of moeten we blij zijn met 0,00000000000000001 graad minder temperatuurstijging. En dan moeten we nog oppassen dat er geen vulkaan uitbarst, anders is het toch 0,00000000000000001 graad warmer.

 3. GroenLinks heeft de afgelopen vier jaar veel bereikt in het college (we lopen voorop met energietransitie), armoedebestrijding en verduurzaming van het openbaar vervoer.Hopelijk krijgen ze de komende vier jaar de kans om echt iets te bereiken, ipv te roepen in de oppositie.

  1. Groen Links is niet groen en ook niet links, het is een uiterst buigzaam partijtje waar iedereen te koop loopt met principes maar zelf nooit aan diezelfde principes houdt.

   Bovendien is het lachwekkende en tevens hilarische ‘roepen in de oppositie’ typisch iets voor partijen dat haar principes te grabbel gooit.

 4. Belangrijke vragen waar GroenLinks niet aandurft.

  Wat zijn de kosten maar vooral ook baten van global warming? Wat kost het om opwarming te voorkomen afgezet tegen wat het kost om de gevolgen beheersbaar te maken. Hoe groot is het aandeel van CO2 in de opwarming?

  Zolang deze vragen niet gesteld en beantwoord worden, zie ik het klimaatgebeuren als een fraudeleus verdienmodel van niet te vatten proporties. (Een half biljoen euro om een mondiale stijging van 0,0007 graad Celsius te voorkomen)

  1e VSH stemadvies : de linkse kiezer kan het beste voor de SP stemmen.

 5. “Klimaatadviseur en voormalig PvdA-voorman Diederik Samsom heeft verklaard, dat de geplande energietransitie volledig betaald zal worden door huizenbezitters. Desnoods lenen zij het daarvoor benodigde geld.”

 6. Als gl nu eerst dat verwaande mannetje in den haag klaver eruit schopt dan worden ze ook weer geloofwaardiger. Wat kan die man goed toneel spelen zeg. Het wordeen drama voor Nederland als hij aan de macht komt.
  Een groot deel van de gl aanhangers zijn over het algemeen universiteit medewerkers en hoger opgeleiden met nog een gedeelte wereld verbeteraars plus ambtenaren.
  Principes hebben ze zogenaamd maar rijden in benzine slurpende auto,s en gaan op vlieg vakanties. Zomilieu bewust zijn ze niet. Ja met de mond maar niet in daden
  Het verhaal van klaver om belastingen te verhogen en auto,s van de weg te halen zoals inhet verhaal van gl staat werkt alleen maar averechts. Gl wil de burger met alles zwaarder belasten terwijl ze het steeds moeilijker krijgen. Weg er mee en terug naar een drie partijen stelsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *