‘Gemeenteraadsverkiezing voor dummies’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

‘Gemeenteraadsverkiezing voor dummies’ is de kop van de nieuwste publicatie van de gemeente. 190.000 mensen kunnen woensdag uitmaken wie er de komende jaren in de nieuwe gemeenteraad zitten.

Er is in de publicatie gekozen voor een stijl met vragen als ‘Huh, gemeenteraadsverkiezingen? Die zijn toch al lang geweest?’ en ‘Poeh, 13 partijen. Hoe kom ik te weten op welke partij ik moet stemmen?’.

Link naar de volledige publicatie.

Deel dit artikel:

 1. Mijn stembiljet ligt al in mootjes in de shredder.

  De internationale student heeft 4.5 jaar de politieke agenda gedomineerd. Zij oervolk op een 2de plan. Geen oppositie, want die deden gewoon mee met deze agenda. Ook in het huisvestingsbeleid kregen de studenten alles gedaan.

  Ik ben er klaar mee!

  1. Louis alias Otto? (Alias Sjoerd Koster :p) Als je niet gaat stemmen mag je ook niet klagen. De internationale student is een gevolg van de groter wordende wereldeconomie. Dat heeft de lokale politiek ook overvallen en is vooral te wijten aan de RuG. Die had ook voor voorzieningen moet zorgen om internationalen te huisvesten. De genen die er het meest last van hebben zijn de internationale studenten zelf.

   1. Nee! De politiek gooit het nu op het bordje van de universiteit, zodat ze zelf buiten schot blijven. Dit plan van de ‘internationale student’ is volledig gecoördineerd vanuit politiek Den Haag. Je volgt de politiek toch wel, mag ik hopen?

    Vertel dan geen nonsens!

   2. Je moet wel eerlijk blijven en niet alleen ‘zucht ‘roepen.

    Is hetzelfde als de politici nu roepen, dat de internationale student Groningen wel weet te vinden, terwijl ze zijn gelokt.

    Het heeft heel veel nadelige gevolgen. Ook op de jeugdzorg, de ouderenzorg, de huisvesting voor zijn oervolk in het algemeen. En dan wil jij dat ik ga stemmen anders mag ik nooit meer mee praten, terwijl er geen keuze ligt. Elke partij is daar schuldig aan. Ook de SP. Maar die zien nu pas tijdens verkiezingstijd de nadelige gevolgen, waardoor ze de internationale student aan banden wilt leggen. Dit is veel te laat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *