FC Groningen zondag tegen een Feyenoord zonder Van Persie

FC Groningen speelt aankomende zondag de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord. De wedstrijd in De Kuip zal om 14:30 uur beginnen en Robin van Persie zal niet mee doen.

Danny Buijs beschikt bij Groningen over een nagenoeg fitte selectie. Jannik Pohl is niet wedstrijdfit, Michael Breij is nog steeds niet hersteld van een blessure en Ahmed Mendes Moreira is nog ziek en dus een twijfelgeval.

Voor de trainer van FC Groningen is het een weerzien bij de club waar hij jaren heeft rondgelopen. Als jonge jongen speelde Buijs in de jeugdopleiding en later in zijn carrière speelde hij er nog eens een periode.

Bij de Rotterdammers doet routinier Robin van Persie niet mee. ‘De Zilveren Vos’ trainde al de hele week apart en wordt nu klaargestoomd voor de wedstrijd tegen PSV van volgende week.

Vermoedelijke opstelling:

Padt; Zeefuik, Chabot, Te Wierik, Handwerker; Reis, Memisevic, Doan, Warmerdam; Cassierra, Mahi.

Interview Sergio Padt:

Interview Memisevic:

 

Deel dit artikel:

  1. Ondanks dat Buijs er een goed collectief van gesmeed heeft, denk ik dat Feyenoord zondag gewoon nog een maat te groot is.

    Maar een stunt op zondag zou weleens een prachtseizoen van kunnen inluiden. Ook als we in winter transferwindow Doan voor 10 miljoen (moeten) verkopen. Halen we een aanvallende middenvelder, spits en twee back-ups voor de backs terug.

  2. Het spel van de FC ziet er een stuk verzorgder uit op basis van de eerste helft, dan in de 1ste wedstrijden. Zo fijn zijn, als ze er nog een puntje uitslepen, ondanks de 1-0 achterstand. Dan ligt de weg ook vrij richting de middenmoot. De decembermaand is de maand, waar de FC veel punten kan pakken, tegen clubs met een minder budget en ook in een hoek zitten, waar de klappen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *