Extra geld naar het noorden tegen ondermijnende criminaliteit

nieuws

De regio Noord-Nederland ontvangt van minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie een incidentele bijdrage van zes miljoen euro om de aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken.

Bovenop dit bedrag ontvangt de regio nog zo’n zes ton om de uitvoeringskracht structureel te vergroten. Regioburgemeester Peter den Oudsten van Groningen: “Dit is een belangrijke en noodzakelijke impuls voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit in onze regio.”

De bijdrage van de minister maakt deel uit van een landelijk pakket, waarbij 100 miljoen geïnvesteerd wordt om de aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken. Den Oudsten: ”We zijn blij dat de minister het belang ziet van een robuuste lokale aanpak. Uit de integrale ondermijningsbeelden in onze regio is gebleken dat bij ons in de regio illegale drugshandel, witwassen, vastgoedfraude en zorgfraude spelen, daar willen we echt een vuist tegen maken.”

 

Deel dit artikel:

 1. Definitie van ondermijning: Het gezag aan het wankelen brengen. Bijvoorbeeld door een burgemeester te bedreigen en daarmee te verhinderen dat die zijn/haar werk kan doen. Of een gezagsdrager die smeergeld aanneemt en daarmee het vertrouwen van de bevolking in andere gezagsdragers in gevaar brengt.
  Illegale drugshandel, witwassen, vastgoedfraude en zorgfraude zijn op zichzelf helemaal geen vorm van ondermijning.
  Hoogst irritant dat onze burgemeester het woord ondermijning gebruikt om veelal zware georganiseerde misdaad af te zwakken!

 2. Die strijd is toch allang verloren. Zolang men het onzalige Schengen akkoord in stand blijft houden, kun je deze “ondermijning” nooit meer gaan winnen. Ongewenste personen lopen simpel de voormalige landsgrenzen over. Wapenhandel tiert welig doordat deze in het voormalige Oost Europa simpelweg op iedere hoek van de straat verkrijgbaar zijn. Hennepteelt en export van de wiet afkomstig van deze teelt kan zo de voormalige grenzen over worden gereden, de pakkans is zo klein, dat men dit als ingecalculeerd risico is gaan beschouwen. Criminelen komen hier hun kunstje doen en verdwijnen net zo snel als dat deze zijn gekomen over de voormalige grenzen heen.

  Dit land, dit Europa is een broeinest van criminelen geworden en zo`n burgemeester uit in dit geval Enschede maar ach en wee roepen dat er 4 criminelen in zijn gemeente zijn doodgeschoten. Zo iemand heeft toch ook gewoon boter op z`n hoofd. Iedere zichzelf respecterende burgemeester weet dat je dit vroeg of laat in je stad kunt verwachten door de telkens verplaatsende drugslaboratoria en wietkwekerijen en de groep criminelen welke dit fabriceren en kweken, die het geweld niet schuwen. En de politie, die staat machteloos toe te kijken, ook die hebben de grip op criminaliteit verloren doordat het overzicht door bevolkingstoename en het verdwijnen van landsgrenzen volledig is kwijtgeraakt.

 3. Er is maar één oorzaak hiervoor, en dat is de woeker van het politiek nepotisme.
  Zowel deze minister als deze burgemeester maken daar deel van uit.

 4. Noord Nederland krijgt extra geld om criminaliteit aan te pakken.
  Regioburgemeester Peter den Oudsten van Groningen:
  “Dit is een belangrijke en noodzakelijke impuls voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit in onze regio.”

  Vraag:
  Vallen actievoerders tegen de gaswinning-problematiek ook onder dit criterium?

  Ik geef u drie indrukwekkende ´integrale ondermijnende´ voorbeelden:

  1.
  Bij De Grote Klap (Het Groninger Forum) kan ik aantonen dat het project niet voldeed en niet voldoet aan nationale normen.
  Volgens de REP – SNN verordening moet de € 35 miljoen REP subsidie dan terug.

  2.
  De Rechtbank Noord Nederland heeft – nog onlangs bij de Koningsdagvergunning 2018 – glashelder geoordeeld dat de door de burgemeesters (ook door den Oudsten) afgegeven evenementenvergunningen stelselmatig te laat zijn, waardoor de belangen van burgers NIET worden afgewogen en waardoor de RECHTSSTAAT wordt vernield.

  3.
  De opening van De Grote Klap (Het Groninger Forum) is nu al weer vertraagd.
  Op 22 december 2018 a.s. mag ik al 9 jaar geen contact hebben met ambtenaren, omdat ik veel en te veel weet van De Grote Klap.

  Ik overweeg een claim van € 9 miljoen in te dienen.
  Ondanks al mijn pogingen om deze boycot-zaak op te lossen zat een gesprek er nooit in.
  In oktober 2015 heeft een ambtenaar bepaald dat de boycot tegen mij ¨nog heel lang, nog jaren” zou duren.
  In januari 2017 bepaalde een gemeentejurist dat ik zou moeten meebetalen bij de allereerste mediation.
  Waarom en hoeveel weigerde B&W te zeggen.
  Daarom ging de mediation niet door.

  Maar er zijn – vorig jaar – wel duizenden euro´s (hoeveel?) uitgegeven aan advocaatkosten in een half jaar durend kort geding van wethouder Joost van Keulen (VVD) tegen mij.
  Uiteindelijk (Kerst 2017) trok B&W het kort geding in.
  Ook in dat GEHELE jaar zat een gesprek met mij er niet in.

  Mevrouw Kiki

 5. Het blijft genieten van de ‘nationale politie’

  Wat een zever! Dit land is op vele beleidsterreinen op drift geraakt

  Het blijft dan ook volstrekt idioot dat een VVD de macht blijft grijpen in dit land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *