Drie dagen grote aardbevingsoefeningen Veiligheidsregio

nieuws

Op drie dagen in november zijn er aardbevingsoefeningen. Op 17 november komt er een veldoefening in Zuidwolde, op 26 november is er een grote crisisoefening met alle crisisteams en 30 november wordt de nafase geoefend met alle Groninger burgemeesters.

De aardbevingen in Groningen hebben veel invloed op inwoners en provincie. Aardbevingen leiden tot stress, zorgen, het gevoel van onveiligheid en schade aan huizen, gebouwen en belangrijke infrastructuur. Hierbij kan je denken aan wegen en bruggen. Er bestaat een kans dat er een aardbeving komt met mogelijk grote gevolgen voor inwoners en hun leefomgeving.

‘Wij vinden het belangrijk om samen met hulpdiensten en inwoners voorbereid te zijn op het risico van een grote aardbeving. Daarom organiseren wij een oefening. Door te oefenen toetsen hulpdiensten hun vaardigheden, de plannen die zijn gemaakt en proberen beter inzichtelijk te krijgen waar inwoners behoefte aan hebben’, meldt de Veilgheidsregio Groningen.

Deel dit artikel: