Donar door 100-puntengrens tegen Den Helder

Lance Jeter (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft dinsdagavond in een aantrekkelijke wedstrijd gewonnen van Den Helder Suns. In MartiniPlaza werd het 110-83.

De wedstrijd stond, vanuit het oogpunt van Donar, in het teken van de terugkeer van spelverdeler Lance Jeter. Hij speelde 22 minuten en kwam tot 7 punten. De wedstrijd werd ‘ontsierd’ door de afwezigheid van een aantal spelers vanwege interlandverplichtingen. Bij Donar ontbraken om die reden Shane Hammink, Rienk Mast en Arvin Slagter. Den Helder moest het stellen zonder Boy van Vliet, vierde op de landelijke ranglijst van topscorers, met gemiddeld 20 punten per wedstrijd. Bij Donar ontbrak ook nog eens Jason Dourisseau wegens ziekte. Coach Erik Braal deed daarom een beroep op de jeugdspelers Segi Adebunji en Reinder Brandsma, die in de slotfase ook nog speeltijd kregen.

De wedstrijd werd een driepunterfestijn. Al na 3,5 minuut spelen was het 13-12. Het kwart eindigde bij 33-25. Bij rust was het 55-48, en ook in de tweede helft bleven de driepunters vallen. Na drie kwarten was het 79-64. Ruim 3 minuten voor tijd doorbrak Tim Hoeve met een vrije worp de 100-puntengrens.

Het werd niet de wedstrijd van Lance Jeter, maar van Jobi Wall van Donar (7 uit 8 driepunters, totaal 29 punten) en Lavone Holland van Den Helder (5 uit 11 driepunters, totaal 30 punten). Drago Pasalic had een ‘double-double’ met 13 punten en 13 rebounds. Grant Sitton maakte 16 punten, Thomas Koenis 15 punten en Sean Cunningham 14 punten.

Donar blijft op de tweede plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 18 punten uit 11 wedstrijden.