Categorieën: Nieuws

Demonstreren mag tijdens intocht Sint

Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet mogen zaterdag demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen. Dat heeft burgemeester Peter den Oudsten woensdag bekendgemaakt.

De burgemeester wil niet tornen aan het recht om te demonstreren. Wel krijgen de twee groepen elk een plek in een afgesloten vak langs de route. Beide vakken liggen een flink eind uit elkaar.

De groep Kick Out Zwarte Piet krijgt een eigen vak op het Emmaplein en de voorstanders worden verwezen naar het Zuiderdiep, tussen Herestraat en Oosterstraat. Burgemeester Den Oudsten wil geen actie op de Grote Markt, dit omdat het gaat om een kinderfeest, dat ongestoord moet kunnen verlopen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik vind dat de voor en tegenstanders mogen demonstreren, maar niet waar de kinderen het kunnen zien. Dus ieder een vak op de Roode Haan waar ze met modder naar elkaar kunnen gooien.

  • laten gewoon terug gaan naar hun eigen land !!!! wij moeten als nederlanders dingen in buitenland doen nou nou moet je ze horen

  • Dat het feit of oom Henk zijn gezicht dit jaar roze of zwart schminkt zoveel herrie oplevert dat mensen elkaar over en weer zowat de hel in wensen...blijft fascinerend.

  • Ze hebben 364 dagen om te protesteren en dat moet dan op een dag wat bedoelt is voor kinderen in het bijzijn van kinderen? Waarom krijgen deze *****violen geen grondige controle of ze wel voldoen aan de voorwaarden van de uitkering dat ze krijgen. Als ze tijd hebben voor deze onzin kunnen ze ook normaal gaan werken.

    Het enige wat ze hier mee bereiken is dat groepen nog verder uit elkaar gaan staan en er nog minder tolerantie gaat zijn voor andere culturen. Men mag "rechts" beschuldigen van populisme en het opzetten van mensen tegen elkaar maar deze figuren doen precies hetzelfde met als verschil dat ze het in praktijk ook nog uitvoeren. Walgelijke praktijken. En "links" legt ze geen strobreed in de weg.

    Ik merk het bij mijzelf ook. Hoe harder die andere culturen hun eigen cultuur en mening willen doordrukken hoe meer ik mij er tegen verzet en ga volharden in onze joods/christelijke cultuur. Hoezeer ik de kerk (elk vorm van geloof trouwens) ook veracht. Ook steeds meer bewust dat ik ze zoveel mogelijk uit de weg wil gaan, niks mee te maken hebben. "Zij" zijn de racisten en mensen die discrimineren en totaal geen respect tonen voor de cultuur waarin ze leven.

    Ga overigens maar op vakantie als je andere culturen wil meemaken aan de medelanders die deze sneuneuzen ondersteunen. Meerdere dominante culturen kunnen gewoon NIET samenleven met elkaar op hetzelfde grondgebied. Zo zit de mens nou eenmaal niet in elkaar. Het forceren ervan brengt problemen zoals wij die elke dag weer in de media lezen.

  • Het zou overigens de voorstanders sieren als ze niet komen opdagen. Geen aandacht geven aan deze onzin! En dat de media geen aandacht gaat besteden aan de tegenstanders zou ook welkom zijn.

  • Het is alsof je de IS uitnodigt om met een truck tussen een mensenmenigte met veel kinderen neer te zetten. Dat figuur van Kick Out wordt als voorzorg al opgesloten omdat ze hem wel in staat achten een aanslag te plegen (anders hoeven ze hem niet vast te houden). Hij is al veroordeeld voor opruiing en kwam met een boete weg. Terwijl een vrouw met medestanders deze potentiele terrorist heeft tegengehouden krijgt ze geen lintje, maar een flinke douw wegens.... opruiing!

    Als Pegida ergens demonstreert zorgen diezelfde figuren ervoor dat er zoveel onrust is dat de burgermeester uiteindelijk de deomonstratie verbiedt. Daarvoor hebben ze in Amsterdam eens een bom geplaatst bij een demonstratie!

    En dan hebben we een kneus van een burgermeester die geeneens het woord Zwarte Piet meer in de mond durft te nemen. Een burgermeester die een enorm risico neemt deze groep dicht in de buurt te laten, terwijl dat al menigmaal uitliep op geweld.

    Ik hoop dat er nog iemand wat dreigende taal gaat uitslaan zodat de burgermeester uit veiligheidsoogpunt die demonstratie verbiedt. Zelfde tactieken als KOZP gebruikt. Alleen staan de rechters helaas aan hun zijde als het gaat om toekennen van de strafmaat.

    En nu oppassen, stel dat iemand zegt "zullen we ze tegenhouden bij Assen". Voor je het weet wordt je door een arrestatieteam van je bed gerukt wegens opruiing. Ik hou in ieder geval mijn protomonnee klaar voor een bijdrage.

    PS GROENLINKS WIL ZWARTE PIET VERBIEDEN. Denk daar cog even aan bij de verkiezingen.

    • Waarom is iedereen toch zo bang voor GroenLinks? stelletje schijtlijsters. beetje onthufteren kan geen kwaad hoor. Verder mag Zwarte piet van mij gewoon zo blijven. Hij is onderdeel van een kinderfeest en heeft niks met de projecties te maken die volwassenen er op loslaten. Tradities veranderen van binnen uit. ga je het opleggen dan creëer je een voedingsbodem voor extremisme. Zwarte piet hoort niet op de politiek agenda. Groenlinks kan hem er daarom ook maar beter afhalen en het overlaten aan de mensen die het feest vieren.

      • Marc, ik denk ook dat het allemaal wel geleidelijk zal veranderen. Maar niet naar een roetveegpiet. Net zoals in stripverhalen veranderen de karakters iets.

        Ik ben niet zo bang voor Groenlinks persoonlijk, maar voor het land. Die mensen trekken stemmen op het aanpraten van angsten waarbij ze het niet nauw nemen met de waarheid. Groenlinks loopt overal jaren achteraan, als het maar groen klinkt, dan verspillen we er miljarden aan is het idee. Niet dat het helpt, maar voor het gevoel en om mensen in angst te laten. Ik zie weinig verschillen tussen Groenlinks en een kerk, via angst een tiende cent pakken. In het geval van Groenlinks willen zelfs nog meer je leven gaan beheersen.

        Ik heb liever dat ervoor 140 miljard zinnige dingen worden gedaan. Nu mikken op energietransitie. Het is alleen maar popie jopie praat om Nederland van het aardgas te krijgen. Omdat men in Groningen zoveel angst voor aardbevingen heeft drammen ze dat door. Terwijl Rusland nu enorme hoeveelheden gas naar Duitsland exporteert en naar vele anderen om dat het SCHOONSTE is. Er komt een hele nieuwe pijplijn Nordstrea, II vanaf onze vrienden uit Rusland (waartegen we beschermt worden door Amerika mochten ze binnenvallen) naar onze grote vriend Duitsland waar Merkel al maanden geleden zei dat ze het Parijs Akkoord niet gaan halen omdat dat niet kan in verband met auto industrie. Terwijl Mercedes en Opel volop produceren en dat gas uit Rusland lekker verbruiken gaan partijen als Groen Links burgers opzadelen met investeringen van tienduizenden euro's per huis waar je dus niets aan hebt. Bouw een kerncentrale, bespaar je vele malen meer en is veel schoner. Of investeer 140 miljard in nieuwe technieken.

        Daarom is Groenlinks een gevaar, het zijn boeven die je geld afnemen en verbrassen. Dat zag je al aan de tram en nu ook aan de ringweg die mede jaren vertraging oploopt door de groene viaducten en plannetjes van Groenlinks. Was lekker om Groningen heen gegaan met dat doorgaande verkeer. Nu pleisters plakken, jaren in de file en uiteindelijk staan we 10 jaar later weer vast. En dan is er natuurlijk Zwarte Piet... Nog meer svhuldgevoel proberen aan te praten terwijl het gewoon een kindervriend is.

        Ena ls je eens verder kijkt, weet je wat het slechtste is voor het milieu..... KINDEREN. Kinderen nemen is slechter dan vlees eten en vliegen. En wat doet Jesse, hij neemt er 3! Met zijn onverantwoorde gedrag om niet 1 maar zelfs 3 kinderen op de aarde te zetten is Jesse onverantwoord bezig. En dan gaat dat meneertje mij allerlei vliegtaxen en andere milieubelastingen om de oren zwaaien….. terwijl die kinderen ook nog eens gesubsidieerd worden? Wanneer krijgen nu de mensen zonder kinderen eens een subsidie?

        Minder vliegen is beter dan geen vlees, maar geen kind is veel beter
        https://www.foodlog.nl/artikel/minder-vliegen-is-beter-dan-geen-vlees-geen-kind-nog-veel-beter/

        Dus ik heb wel genoeg van dat opgeheven vingertje van Yassar en bijkomende belastingaanslagen terwijl ik vele malen duurzamer leef dan hem zonder kinderen. Kan iemand even zijn kinderbijslag en toeslagen stoppen, dan stopt hij wellicht eens met het voortbrengen van nieuwe milieuvervuilers. Eigenlijk moet men die warmtepomp van 20K kopen zodat Jesse er nog een paar kinderen bij kan nemen.

  • De discussie ontwikkelt zich niet, de discussie ontspoort volledig ! Al die helaas noodzakelijke extra politie-inzet, dat geld zou veel beter besteed kunnen worden...

    • ja ...stoppen met de bed bad en brood flauwekul ( voor uitgeprocedeerde illegale asielzoekers) ..
      Geld wat we nooit terug zien omdat het tegen het landsbelang is en tegen TEGEN DE REGELS dus vanuit Den Haag komt geen cent.

      Dan houden ze miljoenen over voor de politie en andere zaken .

  • Oh ja, dat Pegida moeten ze natuurlijk ook niet laten demonstreren. Die gekken hebben we ook niet nodig op een kinderfeestje. Hoe haalt een burgermeester het in zijn hoofd die extreme splintergroeperingen uit te nodigen op een kinderfeest?

    De burgermeester mag wel uitkijken dat Zwarte Piet hem niet gaat slaan met de roe en in een zak stopt naar Spanje.

    We kunnen natuurlijk wel leren van die extreme splintergroepjes. Hoe extreem links (of een Moskee) het telkens lukt om tegen demonstraties laten af te gelasten.... Ik las net al dat er misschien wel een motorclub of Hooligans komen om de demonstranten tegen te gaan houden.

Recente berichten

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

2 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

2 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

3 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

3 uur geleden

“Het was leuk, het was gezellig; we weten weer waar we het allemaal voor doen”

Koningsdag 2024 zit er op. Hoe wordt er in de verschillende wijken en dorpen op…

4 uur geleden

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

6 uur geleden