“Dat zoiets in Groningen kan maakt mij boos”

Onacceptabel. Dat zegt de Groninger brandweer naar aanleiding van het stoeptegel-incident afgelopen weekend in Hoogkerk. “Dat zoiets in deze stad kan maakt mij erg boos.”

Afgelopen zaterdagavond rukte de brandweer uit naar een containerbrand aan de Zuiderweg in Hoogkerk. Toen brandweerlieden het vuur gingen blussen werd er door een groep jongeren een stoeptegel gegooid die een brandweerman op een haar na miste. “Ik hoorde zondag wat er gebeurd was”, vertelt brandweercommandant Dennis de Vlieg. “Ik ben erg boos geworden. Hulpverleners die hun leven wagen om andere mensen te redden en die dan op deze manier bedreigd worden. Dat kan echt niet. Om die reden hebben we direct aangifte gedaan zodat deze daders hopelijk gestraft kunnen worden.”

In Hoogkerk is het al een week onrustig. Aan de Zuiderweg hebben verschillende buiten- en containerbranden gewoed. Ooggetuigen noemen de situatie gespannen. “Ik heb contact gehad met burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) die volledig achter mijn woorden staat.” Ook heeft de brandweer contact gehad met de politie. “Als er opnieuw brand uitbreekt in Hoogkerk dan gaan we onder begeleiding van agenten ter plaatse.”

Deel dit artikel:

 1. De overheidsdienaren en de WC-eend brigadiers zijn verbaast over het falen van de eigen overheid, met hun softe aanpak van binnenlandse/ buitenlandse nietsnutten, kanslozen en probleem hangtuig?

  Op de korreweg, om een recent voorval te noemen, is een jongen door zo’n
  soortgelijke kansloze, (bewapende) hufter,
  neergeschoten en voor z’n leven ongelukkig gemaakt, alsof het niets voorstelt.

  Mijn vraag is hoe het kan dat hulpdiensten, die dagelijks te maken krijgen met dergelijke voorvallen, opeens zo geshockeerd kunnen zijn als het henzelf betreft en slinks Nederland dan opeens zo in een spagaat schiet, terwijl het dagelijks en aan de lopende band de meest gruwelijke ‘incidenten’ plaatsvinden. Wat een hypocriete zooi is Nederland toch.

 2. Scenario?

  Tokkies gaan door met provoceren (brandstichten) en stenen naar hulpverleners gooien. Tokkies krijgen – tot opluchting van iedereen met meer dan één hersencel – een goed pak slaag van de ME. Tokkies kruipen in de slachtofferrol. Lichtelijk naïeve Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland laat zich voor karretje van tokkies spannen en verschijnt voor een camera. Burgemeester zegt naar optreden van ME te kijken. Conclusie dat het optreden adequaat en proportioneel was. En de rust keert weder.

  Elk jaar hetzelfde liedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *