“Dat zoiets in Groningen kan maakt mij boos”

Onacceptabel. Dat zegt de Groninger brandweer naar aanleiding van het stoeptegel-incident afgelopen weekend in Hoogkerk. “Dat zoiets in deze stad kan maakt mij erg boos.”

Afgelopen zaterdagavond rukte de brandweer uit naar een containerbrand aan de Zuiderweg in Hoogkerk. Toen brandweerlieden het vuur gingen blussen werd er door een groep jongeren een stoeptegel gegooid die een brandweerman op een haar na miste. “Ik hoorde zondag wat er gebeurd was”, vertelt brandweercommandant Dennis de Vlieg. “Ik ben erg boos geworden. Hulpverleners die hun leven wagen om andere mensen te redden en die dan op deze manier bedreigd worden. Dat kan echt niet. Om die reden hebben we direct aangifte gedaan zodat deze daders hopelijk gestraft kunnen worden.”

In Hoogkerk is het al een week onrustig. Aan de Zuiderweg hebben verschillende buiten- en containerbranden gewoed. Ooggetuigen noemen de situatie gespannen. “Ik heb contact gehad met burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) die volledig achter mijn woorden staat.” Ook heeft de brandweer contact gehad met de politie. “Als er opnieuw brand uitbreekt in Hoogkerk dan gaan we onder begeleiding van agenten ter plaatse.”

Deel dit artikel:
Adverteren?