ChristenUnie: “Realiseer spoorlijn Veendam-Stadskanaal”

nieuws
Foto: Frank Loer - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2637913

De fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer wil dat de spoorlijn van Groningen naar Veendam wordt doorgetrokken naar Stadskanaal. Kamerlid Stieneke van der Graaf zal dit donderdag aan de orde brengen in de Kamer.

“Ik ga de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu vragen of zij zo snel mogelijk afspraken wil maken over de realisatie en financiering van de spoorlijn naar Stadskanaal”, zegt Van der Graaf. “Het heropenen van deze spoorlijn is een langgekoesterde wens. Als de lijn wordt geopend dan zal dit grote waarde hebben voor de bereikbaarheid en de economie in deze regio.”

Het openen van de lijn naar Stadskanaal is ook een wens van de provincies en gemeenten in Groningen en Drenthe. “Er zullen afspraken moeten worden gemaakt over de afkoop van de kosten voor beheer en onderhoud van de spoorlijn, maar er zal ook moeten worden gesproken over een bijdrage van het Rijk aan de financiering.” Tot slot hoopt Van der Graaf dat er een oplossing wordt gevonden voor museumspoorlijn STAR die op dit moment gebruik maakt van het traject vanaf Veendam naar Stadskanaal.