Burgemeester: “Kinderfeest kon ongestoord doorgaan ondanks schermutselingen”

Ondanks een aantal schermutselingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet is de intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag relatief rustig verlopen. Dat laat burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) weten.

“Bij de aankomst van Sinterklaas in de stad waren voor- en tegenstanders aanwezig op het Emmaplein”, vertelt Den Oudsten. “Het ging om zo’n veertig demonstranten in het vak van Kick Out Zwarte Piet en ongeveer tachtig personen die de demonstratie wilden verhinderen. Het politieoptreden was erop gericht om confrontaties tussen beide partijen te voorkomen. En dat is gelukt.”

De burgemeester is blij dat de intocht rustig is verlopen. “De demonstranten van Kick Out Zwarte Piet hebben gebruik kunnen maken van hun grondrecht om te demonstreren en hun mening kenbaar te maken. Door de goede inzet van de politie waren we in staat om, ondanks de gespannen sfeer tussen beide kampen, het kinderfeest ongestoord door te laten gaan. Buiten het Emmaplein is de sfeer feestelijk en ontspannen geweest. En dat was ook ons doel.”

Bij de schermutselingen op het Emmaplein is uiteindelijk één persoon aangehouden vanwege het gooien van vuurwerk.

Deel dit artikel:
Adverteren?