Burgemeester Den Oudsten: Laat kinderfeest ongehinderd door gaan

nieuws

Burgemeester Den Oudsten van Groningen roept in een verklaring zowel de voorstanders als de tegenstanders van Zwarte Piet, die aanstaande zaterdag tijdens de intocht van de Sint willen demonstreren, op om de intocht ongehinderd door te laten gaan.

Volgens de burgemeester verloopt het contact met de pro-Zwarte Piet demonstranten moeizaam. “We hebben informatie dat (harde kern) voetbalsupporters willen verhinderen dat er morgen tegen Zwarte Piet gedemonstreerd gaat worden,” zo schrijft Den Oudsten. “Tegen hen wil ik zeggen: doe dat niet! Groningen is een tolerante stad. Een stad waar je je mening mag geven en waar we dat van elkaar respecteren. Het recht op demonstreren is een grondrecht, daar hechten we zeer aan. Daarom wil ik beide partijen nogmaals oproepen om het kinderfeest ongehinderd door te laten gaan.”

Om te zorgen voor een feestelijke en ongestoorde intocht is morgen extra politie-inzet aanwezig. ‘De tegenstanders van Zwarte Piet krijgen een plek aan de route bij het Emmaplein. De voorstanders mogen staan tussen de Herestraat, het Zuiderdiep en de Oosterstraat.

Deel dit artikel:

 1. Ga in discussie in januari in ieder geval na het feest. Demonstreren bij een kinderfeest geeft geen pas. En bedenk: kleine kinderen discrimineren niet, alleen volwassenen.

 2. Een grote kans dat geen enkele gefrustreerde droeftoeters van KOZP opkomt dagen, ze hebben zoveel aanvragen gedaan gedaan om verwarring te stichten waar ze daadwerkelijk heen gaan.
  Ik zou zeggen extra gemaakte kosten op deze werkschuwe volk verhalen, niet dat het veel uit maakt aangezien alle inkomsten die ze generen van de belastingbetaler komt.( maar als statement )
  Voor de rest lekker boe laten roepen, negeren en lekker voor Jan met de korte achternaam laten staan , hopelijk bestaat er geen stichting voor verbanning van Jan met de korte achternaam.

 3. De burgermeester neemt onaanvaardbare risico’s door Kick Out Zwarte Piet toe te staan tussen kinderen te demonstreren. En dan nogeens een andere groepering erbij halen die zogenaamd voor Zwarte Piet zou zijn. Zowel Kick Out Zwarte Piet als Perdiga of andere extremen laten demonstreren is vragen om problemen. En ook Perdiga is een splintergroepring die zeker niet model staat voor de gemiddelde voorstander van Zwarte Piet. Die waren verstandig hebben zich in Dokkum ook niet voor de vuile plannetjes van de burgermeester geschaard om de boel op te hitsen en zijn niet gaan demonstreren.

  Hoe kan het dat burgermeesters soms toestaan dat er kilometers verder weg wordt gedemonstreerd, maar nu gewoon langs de optocht? Dat terwijl ze misschien geeneens opdagen, maar de aanvraag doen om de belastingbetaler zoveel mogelijk op kosten te jagen. Laat ze lekker protesteren voor de euroborg als er een voetbalwedstrijd is, dan is er genoeg politie aanwezig.

  Ik snap nog niet dat die burgermeester uit Dokkum niet is opgestapt of weg gedemonstreerd, en dat zouden ze mer de Groninger Burgermeester ook moeten. Weg met die man, zorgt zelf voor gevaarzetting om maar meer dan politiek correct te zijn.

  Ik voorspelde dit al jaren geleden dat dit de strategie zou zijn. Kinderfeestje verklooien door processen en demonstraties tussen de mensen. En burgermeester, justitie en linkse media werken er allemaal aan mee.

  Niet vergeten als het misgaat, komt door deze burgermeester samen met Groenlinks die ook heeft aangegeven Zwarte Piet in Groningen te willen verbannen. En GroenLinks kennen we nog wel, hadden banden met terroristen van Rara.

  Ik wil niet opruien, maar ik zou er echt niet wakker van liggen als er in ieder geval nog wat meer dreiging komt zodat de burgermeester niets anders kan dan de demonstraties verbieden.

  1. Groen Links in den begin was goed al dan niet met RARA banden, het Groen Links van tegenwoordig is een elite groepje van beroeps hypocrieten zowel landelijk als lokaal en da staat mijlen ver van de beroeps bevolking af.

 4. Burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) vreest verstoring van het Sinterklaasfeest door FC Groningen supporters .
  Waar hij die informatie vandaan haalt laat hij in het ongewisse. Dit stinkt burgemeester, en heeft er alle schijn van dat u al bij voorbaat alle schuld van eventuele verstoringen zeg maar bij de supporters van FC Groningen legt, of politiek beschouwd bij de PVV stemmers.

  Vaststaat de extreem linkse activisten aangekondigd hebben te gaan protesteren tegen en gedurende het bezoek van Sinterklaas. Ook staat vast, dat de PvdA en GroenLinks een actief anti Sinterklaas beleid voorstaan, en vele van de activisten zijn kiezers van de PvdA en GroenLinks.

  Het heeft er dan ook alle schijn van dat burgemeester Peter den Oudsten een onfris politiek spelletje speelt, om de naderende gemeente raadsverkiezingen te beïnvloeden.

  1. Herr Wassermann geen complete onzin hier verkopen, PVDA en Groen Links zijn alles behalve links. Beide partijen hebben links ‘gekaapt’ zoals neo nazi’s de skinhead beweging gekaapt hebben.
   De eerste skinheads waren liefhebber van Jamaicaanse muziek en traden ook als bodyguard/beveiliger op tijdens concerten van de Jamaicaanse artiesten die in Engeland kwamen optreden.
   Voor de rest hebben vele supporters totaal geen banden met de PVV wat je ook prima kunt zien hoeveel stemmen het one issue partijtje ze in het noorden ophalen, wat de demonstranten/gedeprimeerde droeftoeters stemmen weet jij ook niet dat slechts giswerk.

   1. @Doe, “PVDA en Groen Links zijn alles behalve links. Beide partijen hebben links ‘gekaapt’ zoals neo nazi’s de skinhead beweging gekaapt hebben.” Allemaal onzin, net als de IS (Islamitische Staat) die de Islam zou hebben gekaapt,, zo wast links zijn handen in onschuld.

    Burgemeester Den Oudsten begrijpt wel degelijk dat hij met zijn beschuldigingen richting de harde voetbal kern het dus over de supporters van de FC Groningen heeft, die m.i. wel degelijk tot het PVV kiezers behoren, maar een schrale troost, voor u is dat deze groep kiezers vooral switcht tussen de PVV en SP. Bewust legt deze PvdA burgemeester bij voorbaat alle schuld van te verwachten ongeregeldheden bij de FC Groningen supporters, doodsbenauwd dat vooral de PvdA die zich zeer anti Sinterklaas opstelt volgende week electoraal de rekening gepresenteerd krijgt.

   2. Hooligans PVV?

    Wat een onzin. Meeste harde kernen zijn multi-etnisch. Niks met extreem rechts te maken.

 5. Ik hoorde ook dat er hooligans een demonstratie komt verhinderen. En dat nu ook weer een Kick Out Zwarte Piet lid zei dat hij hoopte dat iedereen maar vast nachtmerries zou krijgen met betrekking to botsplinters. Dat zei hij gisteren bij Powned en vandaag gearresteerd. Ik hoorde die KOZP leden meerdere keren dreigende taal uitslaan. En ik hoorde ook dat er een groep neonazi’s de deomstranten wil belagen. Hoor ik me echt net zelf zeggen.

  In de praktijk zal KOZP de confrontatie wel uitlokken, dat is hun strategie waarbij de burgermeester de helpende hand biedt. En zullen eerder gewone normale werkende mensen die misschien altijd wel PvdA hebben gestemd de treiterijen niet meer trekken en hun kinderen dan maar zelf beschermen. En dat dankzij de PvdA burgermeester en GroenLinks.

 6. Als er wat gaat gebeuren dan is de burgemeester bij deze de enige schuldige. Hij zet expres alle partijen tegen elkaar op door die sneuneuzen bij de route neer te zetten. Doe dit op een afgelegen terrein ver bij de kinderen vandaan. Beter nog verbied het!

 7. Geachte heren de oude harde kern Z-side doet niks meer. Is een plukje jongeren nu, maar de oude Z-Side is verleden tijd. Laat Sinterklaas een kinderfeest blijven, een kind intressert het niet als het zijn cadeau en snoepgoed maar krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *