Categorieën: Nieuws

Boomkwekers volgen ontwikkelingen in stad

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks en de uitwerking daarvan in het collegeprogramma zal niet altijd de aandacht trekken van boomkwekers, momenteel is dat zeker het geval. 

Met de grote zetelwinst voor GroenLinks bij de herindelingsverkiezingen vorige week lijkt de stad een stuk groener te gaan worden, concludeert het vakblad van de Boomkwekerij Hortipoint. Ze volgt de ontwikkelingen in de stad op de voet. Dertigduizend bomen erbij is de inzet van GroenLinks voor de komende jaren.

Het getal van 30.000 komt voort uit het idee dat de hoeveelheid bomen minimaal gelijk zou moeten zijn aan het aantal inwoners. In de huidige gemeente Groningen staan ruim 170.000 bomen. Dat betekent dat er grofweg 30.000 bomen bij moeten komen. Ook wil de partij een gemeentelijke boomkwekerij beginnen. De kosten van deze en nog andere boomplannen zijn geraamd op €4,2 miljoen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Die rekensom lijkt me grote flauwekul.
    Dat zou betekenen dat voor een paar tientjes je al een boom zou kunnen plaatsen.
    De aanschaf van een fatsoenlijke boom valt al veel hoger uit. Daar komt nog bij dat de bodem geschikt gemaakt moet worden en dat er de nodige nazorg nodig is. De boom moet later ook geïnspecteerd en gesnoeid worden.
    Per boom ben je eerder een paar honderd euro kwijt.

  • Op zich ben ik pro groene bomen. Behalve als het van FL komt, Dit zijn weer de zoethoudertjes. 4 miljoen in bomen, maar miljarden in zinloze projecten. GroenLinks kapt het meest als het hen zo uitkomt en protesteert als het bouwplan hen niet uitkomt. Niets groens aan bij de werkwijze van GroenLinks.

    4,2 miljoen, had 12 jaar geleden al geïnvesteerd kunnen worden en zouden volgens mij altijd een meerderheid van partijen in meegaan.

  • De prioriteiten van Groen Links... bomen. Nou ben ik een groot liefhebber van groen maar ik zou toch graag wel wat andere prioriteiten zien zoals betaalbare woningen in onder meer de sociale sector en armoedebeleid.

  • Je kunt ook teveel bomen hebben.. Kom maar eens in Beijum kijken. En het is nog gevaarlijk ook. Van door storm omgevallen bomen, tot boomwortels die de tegels omhoog drukken. En dan heb ik het nog niet eens over al die rotzooi die het geeft elk najaar (waardoor je de omhoog gedrukte tegels ook nog eens niet kan zien). Zet die 30.000 bomen maar in een bos buiten de stad.

  • Blij met extra bomen in de stad, zeker na het ongebreidelde kappen van de afgelopen jaren.
    En bomen kosten niet alleen geld, maar leveren natuurlijk - als ze uiteindelijk weer gekapt worden - ook geld op. Nederland wordt zo een groot productiebos....

  • Prima, 30.000 erbij !
    Maar ik heb liever dat GrijsMidden (soms ook wel GroenLinks genoemd) er 5 minder laat planten, en de 5 bomen laat staan die bij de A-kerk gekapt zouden worden. En de kaalslag van bomen en struiken bij bijvoorbeeld de Zuidring RUIM compenseert... daarmee bedoel ik níet voor elke volwassen boom 1 lullig sprietje ergens terug planten.

  • Met groen links weet je dat ze niet kunnen rekenen en geld over de balk smijten. Ben benieuwd wanneer het automobilisten pesten begint in de stad.

  • Tuurlijk joh, zolang jij maar lekker in je stinkauto kan blíjven rondrijden hè.
    Dan lijken mij wat extra bomen een veel beter plan.

Recente berichten

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

1 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

11 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

13 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

14 uur geleden