Amateurvoetbaloverzicht: GRC en Stadspark doen goede zaken in 1F

sport
Foto Martijn Minnema: GRC Groningen - Nieuw Buinen.

In de eerste klasse F van het zondagvoetbal kenden zowel GRC als SC Stadspark een goede middag, beide clubs staan in het rechterrijtje en boekten een nuttige zege.

Door Martijn Minnema

GRC trof in eigen huis rode lantaarndrager Nieuw Buinen en won met 4-0. De Groningers kenden een goede start, binnen de minuut kwam Erwin Alt vrij voor de keeper, hij rondde beheerst af, 1-0. Nieuw Buinen ging op jacht naar de gelijkmaker en GRC speelde niet goed tot op het half uur Erwin Alt in de rebound de 2-0 binnen tikte. Het bleek de knock out voor Nieuw Buinen wat daarna niet voor veel dreiging meer wist te zorgen. Sterker nog, kort voor rust zette Karim Layeb met een mooie pass Erwin Alt wederom vrij voor de keeper, Alt trof opnieuw doel en zette GRC met een zuivere hattrick op 3-0.

In de tweede helft waren er de nodige mogelijkheden op meer voor GRC maar het bleef bij de ene treffer van Yannick van Duijn die uit een corner raak kopte, 4-0. Door de zege stijgt GRC naar de negende plaats. Het gat met de enige rechtstreekse degradant is nu zes punten.

Stadspark

Ook SC Stadspark wist zijn tweede seizoenszege te boeken. Uit bij GOMOS werd met 1-2 gewonnen. Vorig seizoen streden beide clubs nog om de titel in 2K en wist Stadspark niet van GOMOS te winnen, in de eerste klasse wist Stadspark het debutantenbal wel te winnen. Kort voor rust zetten Cedwin Tel de gasten op 0-1, Op het uur verdubbelde Boye Boonstra de score en kort voor tijd wist GOMOS nog tegen te scoren. Stadspark staat nu elfde op één punt van GRC.

Lagere klassen

In de Tweede Klasse K liet Helpman uit bij DTD twee punten achter, het duel in Friesland eindigde in 1-1. Voor Helpman scoorde Yumé Chun. GVAV Rapiditas won dankzij treffers van Conquet, Liezenga en Venema thuis met 3-1 van Peize en kwam in punten gelijk met Helpman. Beide stadsclubs staan gedeeld vijfde op 4 punten van koploper LSC 1890. FC Lewenborg blijft één na laatst, bij LSC 1890 werd met 5-0 verloren.

In 3A boekte Forward een monsterzege, uit bij Franeker werd het 1-8. De studenten begonnen het seizoen met 1 uit 5, maar boekten vanmiddag hun derde zege op rij.

Na de 5-1 bij Nicator en de 6-4 thuis tegen Trynwalden dus wederom een vracht goals voor Forward. Door deze zege heeft Forward de aansluiting met de subtop te pakken.

Gruno speelde een topper tegen Bolsward, de nummers 2 en 3 van 3A bleven steken op 2-2. Het gat met koploper Drachten is nu 4 punten.

Groninger Boys is bezig aan een flets seizoen, het verloor vanmiddag met 2-1 bij Nicator en staat negende met 10 uit 8.

In 3B pakte Amicitia VMC dankzij een 3-1 zege op ZNC drie dure punten in de degradatiestrijd. De vorige twee duels gingen nog met 5-0 en 10-0 verloren, dus Amicitia was wel toe aan een mooi resultaat. Amicitia deed de laatste plaats in 3B over aan VAKO en houdt daarnaast ook Muntendam onder zich.