Amateurvoetbal: Stadspark en GRC onderuit. Winst Lewenborg

Foto Martijn Minnema: SC Stadspark - VKW

In de zondag eerste klasse F wisten SC Stadspark en GRC hun zege van vorige week geen vervolg te geven, beide Stad Groninger eerste klassers verloren vanmiddag van een titelaspirant.

Door Martijn Minnema

1F GRC

GRC ging op bezoek bij nummer drie SVBO met 3-0 onderuit, bij rust was het al 2-0, kort voor tijd viel de 3-0. GRC zakt door de nederlaag één plek en staat nu tiende.

1F SC Stadspark

SC Stadspark begon thuis tegen VKW (vierde in 1F) goed. Na zes minuten zette Youri Kleve SC Stadspark met een fraaie boogbal op 1-0. De vreugde was van korte duur want vier minuten later keek men door treffers van Robert Veen en Frits Nijstad alweer tegen een 1-2 achterstand aan. Na een kwartier werd het ook nog 1-3 en toen Anjo Willems er in de 31′  minuut met zijn tweede treffer 1-4 van maakte leek het duel beslist.

Kort voor rust zorgde Michel Boonstra echter weer voor wat hoop in de Stadspark harten met de 2-4, Na rust ging SC Stadspark op zoek naar meer en zette het VKW een kwartier lang vast op eigen helft. Daarna kwam ook VKW aanvallend weer in beeld en was het de vraag waar de treffer zou vallen. Werd het nog spannend of zou VKW het duel in het slot gooien?

Het antwoord kwam van Michel Boonstra. Hij zorgde in de 68′ minuut uit een vrije trap op magistrale wijze voor de 3-4. Met een streep verdween de bal loeihard achter VKW doelman Mulder waarmee de spanning weer helemaal terug was. De spanning was echter van korte duur, drie minuten later was het alweer raak voor VKW. Frits Nijstad stond aan het eind van een prima VKW aanval en stiftte de bal over keeper Arne Wilpshaar heen, 3-5.

Daarmee was het verzet van SC Stadspark gebroken. De thuisclub probeerde het nog wel maar in het vervolg van de wedstrijd waren de beste kansen voor VKW. Gescoord werd er niet meer. SC Stadspark staat nu twaalfde op één punt van het veilige GAVC.

2K

In de tweede Klasse K haakt Helpman voorlopig af voor wat betreft de bovenste plaatsen. Na een 0-0 ruststand ging het thuis met 0-4 onderuit tegen laagvlieger LAC Frisia. Het gat met de koplopers LSC en Roden is nu zeven punten.

Ook GVAV Rapiditas wist niet van een laag geklasseerde club te winnen. Uit bij Sint Annaparochie werd met 3-3 gelijk gespeeld. Een slechte start speelde GVAV parten, men keek al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Kort na de aansluitingstreffer van Patrick Venema in de 21′ minuut kwam Sint Anna alweer op 3-1. Twee minuten later bracht Ingmar Liezenga GVAV terug tot 3-2 en een kwartier na rust zorgde Joël de Jong voor de eindstand, 3-3. GVAV blijft middenmoter.

Onderin was er in de strijd tegen degradatie succes voor FC Lewenborg. Dankzij een 2-0 zege op Oerterp heeft Lewenborg aansluiting gevonden met de twee clubs boven hen. Door twee treffers in het laatste kwartier hield FC Lewenborg de punten thuis. De achterstand op Olyphia en Sint Annaparochie bedraagt nog één punt. Het gat met de enige rechtstreekse degradant Peize bedraagt nu vijf punten. Volgende week is het Peize-Lewenborg.

3A en 3B

In de derde klasse A blijft Gruno bovenin mee doen dankzij een 1-4 zege uit tegen Nicator. Robert Oosterhof scoorde twee keer voor Gruno in een duel wat pas in de slotfase beslist werd. Tot de 87′ minuut stond het nog 1-2. Gruno is tweede op vier punten van koploper Drachten.
Groninger Boys won thuis met 2-0 van Bolsward, steeg drie plekken en staat nu zesde. Beide treffers kwamen uiteraard van Freddy de Grooth.

In 3B verloor Amicitia VMC thuis met 2-4 van Siddeburen. Amicitia staat één na laatste met twee punten achterstand op de veilige elfde plaats.