Studenten Minerva maken biijzondere kostuums

nieuws

Studenten van Academie Minerva zijn druk bezig om een uitbundige collectie kostuums van de meest uiteenlopende materialen samen te stellen, zoals matrassen, poppen en vlaggen.

De studenten doen dat onder de leiding van Antonio José Guzman, een Nederlands-Panamese beeldend kunstenaar die dit jaar Artist in Residence is. Het project draait om migratie. Guzman liet zich inspireren door de recente geschiedenis van migratie in Latijns-Amerika.

Aanstaande vrijdag wordt de tentoonstelling onder de titel “The Supreme Exodus LAB” geopend. De afsluiting op vrijdag 14 december gaat gepaard met een optocht door de stad. Dan lopen de studenten in de gemaakte kostuums en wordt muziek gemaakt door conservatoriumstudenten gespeeld.

Deel dit artikel:

    1. Vermoeiend hè, dat niet iedereen dezelde ideeën over kunst heeft, en dat sommige mensen een andere soort kunst scheppen dan die jij graag wilt zien.

      1. Nee.

        Mijn punt is dat ik denk dat het neo-marxisme in de culturele sector de kunst niet ten goede komt. Of zoals die luitjes van Kirac mbt hun rel met het Rietveld stellen; het is fout om bij de keuze tussen het optimale ontwikkeling van de studenten aan de ene kant, en het willen bieden van een safe space aan de andere kant, voor het laatste te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *