1E: Winst VV Groningen, PKC’83 en Gorecht onderuit

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal was er winst voor VV Groningen. Oranje Nassau speelde gelijk en PKC’83 en Gorecht verloren.

VV Groningen won in Dokkum met 2-1 van Be Quick Dokkum. Giovanni Salvo scoorde voor rust twee keer. Be Quick kwam vlak voor tijd nog terug, maar VVG gaf de winst niet weg. VVG steeg naar de zesde plaats.

Oranje Nassau speelde in Drachten met 3-3 gelijk tegen Drachtster Boys. ON maakte na rust een 3-1 achterstand goed. Ruendel Martina scoorde voor de thee voor ON. Na de pauze maakten Erolind Derguti en Mitchell Schievels de doelpunten. Derguti kreeg daarna rood, maar ON kreeg ondanks de man minder nog de beste kansen op de winst. ON zakte naar de derde plek.

PKC’83 verloor in en tegen Winsum met 5-3. PKC kwam door Brian Inge en Jivan Vroom op een 0-2 voorsprong. Winsum liep vervolgens uit naar 5-2. Inge scoorde daarna opnieuw voor PKC. PKC is vijfde.

Gorecht verloor in Haren in het kelderduel met 2-1 van Zeerobben uit Harlingen. Jos Beek opende de score voor Gorecht, dat naar de dertiende en voorlaatste plaats zakte.

Opvallend in deze klasse was het eerste puntverlies van koploper HZVV thuis in Hoogeveen tegen de rode lantaarndrager Broekster Boys uit Damwoude. De Friezen wonnen met 2-1. Volgende week komt HZVV bij VV Groningen op bezoek.