Verkiezingscampagnes in Stad van start

nieuws
Foto: 100% Groningen

Met nog ruim vijf weken te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen komen de campagnes van verschillende partijen langzaam op stoom. Verschillende partijen trokken zaterdag er op uit om in gesprek te gaan met stemgerechtigden.

Het CDA was bijvoorbeeld te vinden in de wijken Reitdiep en Gravenburg. “Of we er zin in hebben? De campagne starten met zulk mooi weer noemen wij een goede start”. Politici van GroenLinks trokken zaterdag langs de deuren. “Huis aan huis gaan voor de verkiezingen is leuk en gezellig. Ook genieten dat er zoveel mooie buurten en dorpen in Groningen zijn”, meldt de partij op Twitter.

100% Groningen
100% Groningen is de campagne gestart in Selwerd. Met een caravan gaat de partij naar de mensen om met hen in gesprek te gaan over onderwerpen die er volgens hen toe doen. “We hadden ons geen betere dag kunnen voorstellen om te beginnen met onze campagne met zoveel zon en aangename temperaturen”, zegt fractievoorzitter Marjet Woldhuis. Dat de partij in Selwerd begint is niet zonder reden. “Selwerd is een prachtig bloeiende wijk die de komende tijd heel veel aandacht verdient.”

Luister naar Marjet Woldhuis over Selwerd:

ChristenUnie
“Onze officiële aftrap hebben we al gehad”, vertelt fractievoorzitter Inge Jongman. “Als ChristenUnie zijn we zaterdag flyerend te vinden in Corpus den Hoorn en de Wijert. Ook zijn we met een ‘geldprik-actie’ actief in Vinkhuizen.” Jongman noemt het een geweldig weekend voor de campagne. “Kijkend naar de weersomstandigheden dan is dit echt een cadeautje. Veel mensen die op straat zijn en die een gesprekje met ons aanknopen. Erg leuk!”

Tekst gaat verder onder de video

SP
“Wij gaan morgen (zondag, red.) voor het eerst de straat op”, zegt fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP. “In Selwerd gaan we huurders op zoeken waar we de afgelopen jaren actie mee hebben gevoerd. Komende vrijdag is de officiële aftrap waarbij we in Wijkcentrum De Berk een SP-Café organiseren. Met toespraken, muziek en gesprekken met buurtbewoners willen we ervoor zorgen dat behalve meer mensen naar de stembus gaan, wij als partij er ook voor gaan zorgen dat het voor hen menselijker en socialer wordt.”

De verkiezingen in Groningen vinden plaats op 21 november. De inwoners van Groningen, Ten Boer en Haren gaan op die dag naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen voor de herindelingsgemeente die vanaf 1 januari een feit zal zijn. In totaal zijn er 45 zetels te verdelen.

Deel dit artikel:

  1. Nu zie je allemaal op straat om zieltjes te winnen, maar zodra de kaarten geschud zijn gaan de meeste partijen hun eigen gang en zie je ze niet meer op straat en denken ze niet meer aan hun kiezers.

    1. Vrees ook dat er weinig zal veranderen. Er is geen mooie nieuwe partij opgestaan. De Stadspartij en paarse plitsing hebben niets bereikt, geen visie uitgedragen en niets gemobiliseerd. Er is geen nieuw gezicht / leider opgestaan.

  2. Gaat weinig tot niets veranderen, Stad en trammelant zal plaats gaan maken voor 100% Groningen en de rest zal stuivertje wisselen gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *