Top verkiezingsthema’s: groen, zorg en verkeer

Groen, zorg, verkeer, huisvesting en afval. Dat zijn voor de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer de grote thema’s voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Het blijkt uit een enquête onder 600 inwoners.

In de top 5 staat het groen bovenaan. Het gaat om duurzaamheid, milieu, onderhoud en het planten van bomen, Op twee staat zorg, zoals voor ouderen en jongeren, en armoedebestrijding. Op drie staat verkeer, waaronder bereikbaarheid, veiligheid, parkeren en openbaar vervoer.

Op vier staat huisvesting, betaalbaarheid van woningen en de aanpak van malafide makelaars. Op vijf staat afval, zoals zwerfvuil, inzameling en afvalscheiding.

De top 5 verkiezingsthema’s krijgt een belangrijke plek in de stellingen van de stemwijzer, die rond 1 november te vinden is op internet. Daarmee kunnen inwoners erachter komen met welke politieke partij zij de meeste overeenkomsten hebben.

Deel dit artikel:

  1. Ik ben benieuwd of men dan ook extra geld beschikbaar stelt voor het onderhoud van het groen en het schoon houden van de stad. Dat heeft de laatste jaren nogal te wensen overgelaten.

  2. Het is alleen te hopen dat de PvdA er dan geen deel meer van uitmaakt want dan komt er niets van terecht. Die zijn van veel beloven en weinig geven doet de burger in onwetendheid leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *