Categorieën: Nieuws

Tien jaar cel en TBS met dwangverpleging voor ‘Korrewegschutter’

De Rechtbank in Groningen heeft Azim A., beter bekend als de Korrewegschutter, veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar en TBS met dwangverpleging. Volgens de rechter kan poging tot moord niet bewezen worden en straft de dader daarom voor poging tot doodslag.

De Korrewegschutter hoorde eind september nog 12 jaar cel  en TBS met dwangverpleging tegen zich eisen door het Openbaar Ministerie wegens poging tot moord. Naast de celstraf en TBS moet de Korrewegschutter een schadevergoeding van 650.000 euro aan het slachtoffer betalen. Bij de schietpartij in oktober vorig jaar liep het slachtoffer een dwarslaesie op. De 21-jarige student was een willekeurig slachtoffer van A. Naast deze poging tot doodslag werd Azim A. ook veroordeeld voor bedreiging en geweld tegen zijn voormalige vriendin, een ramkraak in Zuidlaren en voor verboden wapenbezit.

Ook werden drie handlangers van Azim A. veroordeeld. Eén van hen kreeg zes maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk. Een andere kreeg 160 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Een derde verdachte, die Azim. A. een tijd verborgen hield in zijn woning, is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Een vierde verdachte werd vrijgesproken.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Hij heeft niet "bewust"..op hem gemikt ?
    Die kogel is er "per ongeluk"..in ( het slachtoffer) ..gekomen ..omdat HIJ heeft gericht..gemikt..Pointing..op het slachtoffer.
    Proberen om hem te raken ..( wat dus lukte) met de wetenschap dat een kogel op de "juiste" plek dodelijk is .
    Met dwarslaesie ten gevolg .
    Onbewust ?
    Jezus... in wat voor land leven we...

    • Het gaat niet om bewust op iemand schieten. Voor poging moord is een bewijs van een vooropgezet plan nodig. Jezus is dood, dus die zal je vraag niet beantwoorden. Maar we leven in een land waar veel mensen zich niet verdiepen in de rechtspraak voordat ze overlopen van de kritiek er op.

  • Wordt die schadevergoeding betaald door de Nederlandse staat? Duurt nog wel even voor dat de dader weer geld kan verdienen.

    • Ja! Die schadevergoeding wordt betaald door de Nederlandse staat en vervolgens verhaalt op de veroordeelde. Zo is het wettelijk afgesproken. Deze wetgeving bestaat overigens nog niet zo lang.

  • Houdt er rekening mee dat de belastingbetaler voor deze schadevergoeding opdraait aangezien de justitie deze voorschiet. Azim de totale randdebiel heeft geen cent te makken en heeft ook nooit iets te makken gehad (wat mij totaal niet verbaasd), hij is al gevuld met schulden en daar komt dit nog even bij.
    Graag na de straf en TBS met dwangverpleging als ongewenst vreemdeling uitzetten aangezien hij zich ook niet aan de verblijfsvoorwaarden heeft gedaan. (Azim heeft geen Nederlands paspoort en ook geen Nederlandse nationaliteit).

  • Dertig jaar en TBS met dwangverpleging was op z'n plaats geweest. Het gaat om een totaal verknipt en gewetenloos figuur.

  • Maar deze Turk verbleef dus illegaal in Nederland en kan dan niet begrijpen, dat deze persoon al een behoorlijk lang strafblad heeft in Nederland. Dit bleek uit het requisitoir van de officier van justitie. Ik ben dan ook blond.

  • Dit verknipte monster was zo laf om na die walgelijke daad op de vlucht te slaan en zich niet te melden, zweeg en bleef zwijgen, heeft totaal geen berouw getoond (integendeel) en wilde het totaal onschuldige slachtoffer nota bene nog in het ziekenhuis opzoeken om het af te maken. En dan slechts 10 jaar en TBS met dwangverpleging??? Ziek.

    • Tbs vrezen de criminelen meer dan gevangenisstraf omdat ze potentieel voor altijd vast kunnen zitten.

  • Dit wordt een hele dure grap want die dader is knetter gestoord. Reserveer maar vast een plekje op de long stay afdeling...

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

7 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

8 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

12 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

13 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

14 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

15 uur geleden