Spoorwegovergang Paterswoldseweg vanaf maandag ruim een jaar dicht

nieuws
Foto: Groningen Bereikbaar

Vanaf 15 oktober is de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen ruim een jaar afgesloten voor auto’s. Voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden wordt een doorgang onder het spoor aangelegd. 

Van 15 tot 29 oktober 2018 is de overweg bij de Paterswoldseweg ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Peizerweg, auto’s via het Hoendiep of de Emmasingel. Vanaf 29 oktober 2018 kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de spoorwegovergang. Bekijk alle omleidingsroutes hier.

Vanwege werkzaamheden aan het spoor, rijden er van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober geen Arriva-treinen tussen Groningen-Buitenpost en van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Delfzijl/Eemshaven. Daarnaast rijden er op 27 en 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Weener, Groningen-Veendam en Hoofdstation Groningen-Groningen Europapark. Arriva en NS zetten bussen in.

spoorwegovergang paterswoldseweg - 20180515_JvK_Spoorovergang_Paterswoldseweg_018
Foto: ProRail
Deel dit artikel: