Problemen op RUG door toestroom studenten

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Overvolle collegezalen, docenten die hun college tweemaal moeten geven en roosteraars die overuren draaien. De onverwacht grote instroom bij sociale wetenschappen en de bètafaculteit zorgt voor problemen, aldus de Universiteitskrant.

Dit jaar meldden zich 1024 studenten aan voor voor de studie psychologie. Dat is ruim tweemaal zoveel als vorig jaar. Dat komt omdat er dit jaar geen numerus fixus is vastgesteld. De Faculty of Science and Engineering meldt dertig procent méér studenten. Het gevolg is dat de faculteiten moeten woekeren met ruimte. Psychologiedocenten geven hun colleges twee keer, in plaats van één keer.

Doordat grote collegezalen in het Academiegebouw wegens renovatie niet beschikbaar zijn, wordt nu onder meer de Stadskerk aan de Friesestraatweg gebruikt. Er is ook een gebrek aan zaaltjes voor werkgroepen.

Deel dit artikel:

  1. Het zou, al was het enkel maar voor de kwaliteit van een opleiding, er een numerus fixus voor verschillende studie`s wordt ingesteld. Hiermee snijd het mes aan twee kanten, kwalitatief beter geschoolde studenten en in Groningen minder studenten.
    Doorgaan met deze leerfabrieken enkel en alleen om de verdiencapaciteit om zo nog meer geld te kunnen lenen om dan nog meer (buitenlandse) studenten aan te kunnen trekken, gaat zich op den duur tegen de RUG en Hanzehogedroomfabriek keren.

    Volgens mij sprak de staatssecretaris of de minister van Onderwijs zich hier vandaag in een krantenartikel ook openlijk over uit.

    Hoe moeilijk kan het zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *