Peiling: GroenLinks in Stad 9 zetels

nieuws

Volgens een peiling van Maurice de Hond wordt GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 21 november de grootste partij met 9 zetels.

“Als GroenLinks op 21 november zo’n goede uitslag weet te behalen, kunnen we het initiatief nemen voor een links en progressief stadsbestuur. Dan kunnen we Groningen écht veranderen”, zegt lijsttrekker Glimina Chakor: “Deze peiling is een momentopname met nog een kleine maand te gaan. Maar het is goed om een idee te hebben van waar we staan.”

D66, nu de grootste, zakt van 9 naar 6, SP en PvdA van 6 naar 5, de VVD stijgt van 3 naar 4, Stad en Ommeland gaat naar 4, CDA blijft gelijk met 3, Student en stad ook met 2, de Partij voor de Dieren krijgt er 1 zetel bij, 100% Groningen blijft gelijk met 1 zetel, en de PVV gaat van 0 naar 1. Dat levert in totaal 45  zetels op, 6 meer dan nu. Naar aanleiding van de herindeling stijgt het aantal raadszetels. De peiling van De Hond werd uitgevoerd, in opdracht van GroenLinks,  onder een representatieve groep van 600 Groningers, Harenaren en Ten Boersters.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

 1. Veranderen? Dat wat er nog over is van de Groninger Cultuur (inclusief taal) vervangen? Soros zal trots zijn! Met dank aan allerlei dom gebrainwashed millinial volk dat géén idee heeft wat de thema’s in deze gemeente zijn, omdat ze hier nog maar een paar jaar wonen, en toch stemmen.

  Iedere West-Europeaan met een beetje verstand emigreert nu naar Oost en Centraal Europa. West-Europa moet instorten om weer te kunnen herrijzen. Geen vaandelvlucht, maar een tactische terugtrekking.

  1. Klinkklare onzin die je uitkraamt iedere keer.

   Als “iedere West-Europeaan met een beetje verstand emigreert”, dan is dat bewijs dat je geen verstand hebt. En als het niet waar is, dan is dat ook bewijs dat je geen verstand hebt.

   1. @A van Buren

    Je kunt ervoor gaan om een sitting duck te zijn en kwaken dat anderen onzin uitkramen. Het is een keus.

   2. @ Van Buren

    Er zijn naast een gebrek aan verstand, meerdere redenen waarom mensen niet (!) naar Polen, Tsjechië of Hongarije te emigreren; niet het zinkende West-Europese schip verlaten.

    Verstand is noodzakelijk, maar niet voldoende om de GroenLinksers met hun zieke plan tot multiculturalisme en tot het uiterste doorgevoerd individualisme (daaronder ligt Soros satanische plan tot totale versnippering van mensheid) succes te wensen, en 1000 km oostwaarts te gaan.

    Wat mij betreft komt er een omgekeerde Grote Volksverhuizing. Iedereen die de Europese conservatieve identiteit (wat volledig los staat van hoeveelheid pigment) wil behouden – inclusief onrendabelen als gepensioneerden en zieken – trekt naar het oosten. Want over vijftig jaar ligt de liberale wereld volledig in puin; ondanks dat ze niet de kosten van de inactieven hebben. Heb ik helemaal geen zorgen over.

    Atomisering van gemeenschappen is wat “kapitalisten” en marxisten najagen, om zo de tot een feodale staat met volledig onderworpen massa te komen. Hun usefull idiots zullen dit als complottheorie afdoen. Wat snappen usefull idiots van hoe psychopaten (Soros) aan de macht komen, en hoe de laatste restjes geweten bij iemand met langdurig veel macht, volledig verteerd wordt? Bijna niets! Hun gesmijt met de term aluhoed is daarom te begrijpen en vergeven.

    Maar dit soort feodale maatschappijen branden binnen no time af. Zeker als ze strijd aan moeten gaan (waarbij ze vast weer een IJzeren Gordijn bouwen) met landen waar ze gezonden waardes en concepten als “gezin hoeksteen van de samenleving” en VvMU hooghouden.

    Ben pro-Russisch, en geloof dat de Russen tot heel wat in staat zijn, maar de kundigheid waarmee marxisten van GroenLinks Nederland de totale vernieling in helpen; daar durven de Russen alleen van te dromen. (Mochten ze überhaupt de wens hebben om West-Europa de afgrond in te storten).

    P.S

    Wat bedoelt deze fractievoorzitter met we gaan Groningen echt veranderen? Dat de buste van Raubenhaupt (symbool van patriarchaal blank Groningen) plaatsmaakt voor eentje van een Eurosongfestival winnende bebaarde Oostenrijker in een jurk?

   3. Dit gaat momenteel rond op social media als een omgekeerde wereld.

    De West-Europeanen vluchten massaal naar Hongarije.

    https://ejbron.wordpress.com/2018/10/28/nieuwe-vluchtelingengolf-politiek-vervolgden-vluchten-uit-het-goedmenschen-europa-naar-hongarije/

    Dit stuk is authentiek. Ook de links. Zelfs de gerespecteerde krant Trouw schreef dit vorig jaar;

    https://www.trouw.nl/samenleving/angst-voor-vluchtelingen-en-de-islam-is-ook-een-reden-om-voor-hongarije-te-kiezen~a975b9db/

   4. Hongaren zijn niet gek. Hebben onder communistisch juk gezeten er herkennen het gedrag van Brussel daar in.

    Als Brussel zegt dat ze de grenzen moeten openstellen voor moslims zeggen Hongaren “fuck you”. Ottomaanse overheersing heeft ze geleerd dat islam voor onderdrukking van niet-moslims staat. Status van dhimmi (voor Christenen en Joden) of minder Turkse ondernemers zijn van harte welkom in Hongarije, maar dan houdt het snel op.

    Orban is een held. Hadden we er maar zo eentje in onze gemeenteraad.

  2. Altijd wordt ik weer blij verrast door de fraaie complottheorien en onwaarschijnlijke verbanden die door VSH worden gelegd.
   Zeer vermakelijk!

 2. Wie betaald bepaald…. want zou de Groninger echt zo’n slecht geheugen hebben? Van tientallen verspild voor de regiotram tot forum tot een woonwijk als studentencampus.

  Groen Links stemmen betekend dat op lokaal niveau er nog eens miljoenen euro’s worden verkwist aan ‘duurzame projecten’ die niets helpen, maar veel kosten. Ze zullen beginnen om de ondernemers weer te terroriseren.

  Ik begreep dat ze de slogan “Er gaat niets boven Groningen” wegens succes ook al willen afschaffen. net als hun grachtengordel vriendjes. Laten we alsjeblieft niet zo gaan veranderen als Groen Links dat wil, daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden.

  1. Het waren D’66 en de SP die dat geld van de tram hebben verspild, niet GroenLinks. Je kunt ze veel verwijten, inclusief een eng partijprogramma, maar dat niet.

   1. Maar als die regiotram nooit het daglicht had gezien namens GroenLinks, dan was de financiële fiasco 0,00 eurocent.

   2. Het plan waaruit het project RegioTram voortkwam, was van oorsprong een VVD-idee. Koen Schuiling, toenmalig wethouder, heeft zich er altijd sterk voor gemaakt, in het bijzonder voor een tram die over bestaand spoor doorreed de regio in. GroenLinks (Karin Dekker) nam slechts het stokje over, de plannenmakerij was toen allang in gang.

    Altijd wel een amusant gegeven als je dat gescheld op de persoon Karin Dekker weer hoort.

   3. Overigens ook niet terecht het gescheld op Karin Dekker. Ze heeft zich ook altijd sterk gemaakt voor de minima die slecht bij kas zaten, niets te kort kwamen. Het valt haar enorm te prijzen. In het huidige GroenLinks zie ik daarover niets meer terug. En is het accent verlegd naar andere beleidszaken.

 3. Ik vind het prima. Alles beter dan dat bijvoorbeeld VVD of CDA de grootste wordt (zal in Stad niet snel gebeuren). En de PvdA heeft zijn ideële vleugels ook al lang grotendeels verloren.
  MAAR: GroenLinks wordt steeds meer GrijsMidden, een soort D’66. De enige écht groene partij is PvdD.

 4. Mourice de Hond zijn peilingen kloppen nooit, laat ik het hopen voor de Stad Groningen dat dat deze keer ook het geval is. Links heeft al meer kapot gemaakt in de Stad dan mij lief is. Ben er al weer 9 jaar weg helaas, maar gun de Stad het aller beste met zo weinig mogelijk links.

   1. @Anton

    Rechts aan de macht? Wat jij rechts noemt, wat staat(sonderwijs) en media hebben gehersenspoeld en wat de volksmond denkt wat rechts is, is alles links. VVD bijv. is een ultra linkse partij, het pretendeert anders te zijn, maar is geen liberale partij en één die werkt vanuit de geest van het nationaalsocialisme. Overigens, dat doen alle gevestigde partijen.

   2. De VVD een ultra linkse partij???
    Zulke lulkoek is een verdere discussie niet waard, volkomen zinloos. Daag.

  1. En bovendien, met de problemen waar Groningen al zo zolang mee te kampen heeft, wil je juist niet dat rechts aan de macht komt. Vroeger stemden wij Grunnegers allemaal links vanuit het nabuurschap. Ook de ondernemers. Grunnegers die het niet hadden getroffen kregen geen enkel verwijt. Tegenwoordig moeten die Grunnegers opboksen tegen een elite wat niks met Groningen heeft. In politiek Den Haag wordt Groningen geregeerd door de Randstad. En in mijn stad door personen die ook van elders vandaan komen. Wat je dus ook terugziet in het beleid. En totaal niet opkomt voor de belangen van Groningen. Dat hier nog nog nooit de bom is gebarsten, mag een wonder heten.

  1. Kiezen doe je op basis van partijprogramma’s en beginselen, niet op basis van afkomst.

   Het is meer een “nice-to-have”; bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een lokaal persoon.

  2. Nieuwkomers even geschikt, impliceert dat lang wonen op een plek, niet meer kennis over deze plek oplevert, dan kortdurend op die plek te wonen.
   Bij gelijk interesse in nabije omgeving, én even sterk ontwikkeld kritische denkvermogen in de nabije omgeving…lijkt me dit niet vol te houden.

   Voorbeeld:

   Een nieuwkomer zal belang van zichtlijnen op de Martini niet begrijpen. Voor een Groninger is het duidelijk dat deze (verdwijnende) zichtlijnen, één van de bronnen van een gezonde worteling in de stad waren. Een nieuwkomer zal in de raad sneller voor weer hoogbouw kiezen, dan een Groninger die snapt dat iets “immateriëls” als ‘de Martini zien’ de mate van welzijn bepaalt.
   Anders geformuleerd: sentimentele waarde telt ook mee. Een stad is ook (!) een driedemensionaal fotoboek. Een fotoboek dat een nieuwkomer veel makkelijker sloopt dan iemand voor wie de foto’s herinneringen kunnen oproepen.

   Suggestie:

   De definitie van een stadjer uit te breiden met “gekenmerkt door een verandering in welbevinden door het niet/wel kunnen zien van de Olle Grieze”.

 5. De stad en de oudere politieke partijen gaan van het éne uiterste in het andere en dat zorgt ervoor dat belangen van groene of zakelijke stokpaardjes veranderen in puinhopen of waanzinsprojecten. Dergelijke grote schommelingen in projecten of ideologieën rooft de burger alleen maar meer en meer van z’n geld en zorgt ervoor dat de stad geen éénduidige lijn trekt en daardoor iedere keer aan het opruimen is i.p.v. vaste lijnen doortrekken.

  En praktisch gezien hebben bijna alle partijen last van eigen belang en/of het doordrammen van belangen van zakelijke ondernemingen, met -hun- groen- of bouwprojecten, die ver van de belangen staan van individuele burgers.

  En de burger, de dromer en idealist, blijft maar braaf en slaafs naar het stemhokje gaan om daar vervolgens te stemmen tegen zichzelf, voor een groene fantasiewereld met megalomane bebouwing, wat alles, uiteraard, met publiek geld geschapen en overeind gehouden moet worden.

 6. Maurice de Hond staat vooral bekend om er dik naast te zitten om vervolgens dan aan één of andere tafel te vertellen hoe het komt dat hij er naast zat.
  Overigens is het hypocriete Groen Links niet mijn partij maar altijd nog beter dan de VVD, CDA, PvdD, PVDA, D’66, studenten partij en de duiventil wat ze lokalen noemen.

 7. Ach de mannetjes met extreem rechtse fantasiën beginnen in paniek te raken. Nergens voor nodig, dit is een hele normale verschuiving op links. De PvdA en D66 zijn even uit en daar profiteert GL van. Heeft allemaal niets met marginaal rechts te maken.

  1. Paniek?

   Echt niet. Groter plaatje ziet er veelbelovend uit. Neem Hongarije. Het leugenrapportje van Sargentini (GroenLinks) gaat bijvoorbeeld niks uitrichten. Voor strafmaatregelen is unanimiteit nodig.

   Maar lokaal GroenLinks groot betekent gewoon minder geld naar arme Groningse gezinnen. Miljoenen naar uitgeprocedeerde avonturiers uit Moldavië en Algerije? Jaarlijks miljoenen naar een MONSTRUM? Een half miljoen per jaar naar een buitenlands dansgezelschap? Honderden miljoenen naar totaal nutteloze energietransitie? Allemaal veel belangrijker dan eigen arme Groningse kinderen.

   1. Misschien de volgende keer een beetje Soros en Bilderberg aan je bijdrage toevoegen. Dat maakt het nog vermakelijker!

   2. Misschien eens in het nazistische fundament van Kalergi Coudehove verdiepen.

    Een blanke elite die over een vercreoliseerde (ook qua uiterlijk) heerst. En dan te weten dat Kalergi deze zoon van een Oostenrijkse nazi, grondlegger van de EU is.

    Maar wat weten de usefull idiots van GroenLinks hiervan? Denk dat zelfs de ijdele Jesse Klaver niet eens het racistische karakter van dit naar feodaliteit strevende plan, begrijpt.

    Trefwoorden: opheffen grezen, atomisering van de mens, identity politics en Californicatie.

   3. Ik krijg het idee dat je steeds meer allerlei radicale obscure types aanhangt. Misschien zou je dit soort gedachten wat meer moeten toetsen aan die van andere mensen.
    Over mensen met dit soort wereldvreemde extreme gedachten maak ik mij oprecht zorgen, vooral wanneer ze geen enkele twijfel kennen over hun eigen gelijk.

 8. Groen slinks wil I Amsterdam , na enkele weken bakfietsburgemeesterschap, gaan verwijderen. Je wilt er toch niet bij stal gaan staan dat Groen slinks hier in Groningen de grootste partij zal gaan worden? Zal wat zijn dat Groen slinks onder leiding van Glamidia na verkiezingswinst het Peerd van Ome Loeks bij het station laat verwijderen.

 9. Een ramp. Het enige, dat Groen Links ooit goed voorhad met de stad was de TRAM. Ik hoop, dat ze dat weer oppakken, om ons te verlossen van bussen en een OV -loze binnenstad..

 10. Studenten stemmen in Groningen veelal D66 en Groen Links. zij moeten zich realiseren dat Groen Links mede-verantwoordelijk was voor het afschaffen van de Basisbeurs met het Kunduz-akkoord. Het heeft studenten een Leenstelsel opgeleverd, waarvan volgend jaar ook nog eens de rente van wordt verhoogd. Met dank aan onderwijspartijen D66 en Groen Links.

  I rest my case…

 11. Hieronder even twee punten uit het Groen Links-verkiezingsprogramma gelicht…

  GroenLinks stimuleert het gesprek bij scholen, intochtcomités, bedrijven, verenigingen, de lokale omroep en anderen om snel te komen tot een blijvende aanpassing van de figuur van Zwarte Piet

  We dopen de Zeeheldenbuurt om tot de Zeeroversbuurt. Want Witte de With was geen held, maar straten omdopen is zo’n gedoe.

  Groningers, Harenaars en Ten Boersters…met Groen Links gaat onze cultuur met grote zekerheid overboord.

  Bedenk goed wat je op 21 november met je stem doet…

 12. Dus we krijgen straks Karin Dekker als burgemeester & een dure Tram dwars door de Stad ( en heus niet naar Ten Boer)?? En het parkeren voor Bewoners gaat naar €350,00 per jaar terwijl het aantal beschikbare plaatsen met 50% afneemt? Dat nooit! Alle hens aan dek!

 13. GroenLinks verkondigde ook altijd dat er een meerderheid was voor 1 of andere project weet ik me te herinneren…. en dan zou vanaf omstreeks omstreeks vorig jaar een trein door de binnenstad gaan rijden. Dat wilde iedereen zei men bij Groenlinks. Maaaaar die trein kwam niet, de tientallen miljoenen verdwenen mee met de plannen. Zometeen ook geen verwarmd terras meer, verplicht een ondeugdelijke waterpomp van tienduizenden euro’s installeren, studenten lekker mixen in de wijken en campus plannen stoppen, een dikke windmolen in je achtertuin, verdubbeling OZB, duurder parkeren, meer subsidie voor sjoemel autos omdat ze de praatjes van de autolobby altijd geloven (miljarden verspild), geen klassieke autos brommers en meer in de stad en elke auto van 5 jaar of ouder uit binnenstad geweerd, vuurwerk verbod, verboden BBQ in openlucht, openhaard verboden, urgentie bij woning toewijzing voor asielzoekers (nog voor de studenten),. En laten we niet vergeten dat Groen Links Zwarte Piet wil afschaffen.

 14. Met deze peilingen heeft het huidig college wederom de meerderheid. Het is slechts een stuivertje wisselen. We weten nu wat er de aflopen 4.5 jaar achter ons heeft gelegen. Alleen maar verderf en nooit werd er geluisterd naar zijn inwoners .

  Ongelofelijk, dat dit wederom de meerderheid krijgt.

  Stem lokaal mensen! En voor hen die hier niet vandaan komen. Wees empathisch!

 15. Wat mij betreft krijgt de PVV een zetel teveel wanneer de voorspelling uitkomt. Ik hoop dat dit onfrisse gezelschap niet in de raad komt.

 16. Op DvhN staat het zelfs:

  ‘Tram weer op de politieke agenda’
  Chakor zet in op een links-progressief college waarbij maatregelen tegen de klimaatverandering voorop staan. Ze wil nog niet alle kaarten op tafel leggen, maar zoals onder meer uit het verkiezingsprogramma blijkt krijgt Groningen Airport Eelde geen cent extra, keert de tram terug in de binnenstad en komt er een nieuw verkeerscirculatieplan.

  1. Denk je? Niks knijpen. Wil gewoon dat die illegale avonturiers op die boot in het Eemskanaal opbokken. Al was het maar omdat een vrouwelijke familielid vlakbij woont. Uit egoïstisch nimby-belang.

   Ontwikkelingen zien er goed uit. Rondom Centraal Europa begint zich een enorme naar Brussel opgestoken middelvinger te ontwikkelen.

   Marrakesh en Identity Politics? Afgezien van links-liberale West-Europa en Amerikaanse kuststeden lacht men daarom. Kongsi van Marxisten en de 1% (Bilderberg) hebben te vroeg gepiekt.
   Hun antwoord? Massa-immigratie opvoeren om stemvee te krijgen. Vanuit een racistische gedachte. Want alsof mensen met meer pygment niets met conservatieve confessionele waardes en patriottisme zouden hebben.
   Afro-Amerikanen zijn toenemend de Democratic Plantation aan het verlaten. Tot racistische woede en onbegrip van “hun” white saviours. Voor de aardigheid eens kijken hoe er werd gereageerd toen Kanye West met rode MAGA pet in Oval Office zat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *