Oranje Nassau ruim langs VV Groningen in stadsderby

Foto Martijn Minnema: Oranje Nassau - VV Groningen

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal won Oranje Nassau de stadsderby van VV Groningen. PKC’83 speelde gelijk tegen Olde Veste’54. Gorecht verloor ruim van Drachtster Boys.

Oranje Nassau was in de Groninger stadsderby tegen VVG Groningen met 4-1 te sterk. Op sportpark Coendersborg van ON begon VVG goed. Al na een minuut mikte Ifeayi Gorissen de bal op de lat. Na zeven minuten kwam VVG voor via Giovanni Salvo. ON werd daarna sterker en kreeg een paar goede kansen. De gelijkmaker na 32 minuten door Ruendel Martina was logisch. Mitchell Schievels maakte er vijf minuten later 2-1 van.

Na rust zorgde Erolind Derguti voor de 3-1. Rhobin Brander miste een strafschop, maar mikte de rebound wel raak: 4-1. ON staat derde achter HZVV en Drachtster Boys. VVG is achtste.

Olde Veste 54 – PKC 83 werd in Steenwijk 1-1. Koen Hateboer scoorde voor PKC. PKC staat vierde in 1E. Gorecht verloor in Drachten met 5-2 van Drachtster Boys. Sven Hazewinkel en Thijs Hekman scoorden voor de ploeg uit Haren. Gorecht is twaalfde.