Nijestee start met nieuw blok in Grunobuurt

nieuws
foto: Siese Veenstra

Woningcorporatie Nijestee start met de bouw van een vierde woonblok in de Grunobuurt. In het gebouw, genaamd Lampisterie, komen 101 sociale huurwoningen, waaronder vijftien stuks voor jongeren met een lichamelijke beperking.

Het blok moet in maart 2020 klaar zijn. Dinsdag was de officiële start van de bouw, in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf. De ontwikkeling van de wijk Grunobuurt heeft door de crisis jarenlang stilgelegen. Daarom worden de woonblokken gefaseerd gebouwd en bestaan ze uit een mix van huur- en koopwoningen.

In totaal komen er acht blokken in de wijk, met ongeveer 550 woningen. Alle woningen worden aardbevingsbestendig, energiezuinig en gasloos gebouwd. Bovendien komt er een speeltuin. Ook komen er veertig nestkasten voor gierzwaluwen, veertien voor huismussen en vijftien voor vleermuizen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *