Lycurgus verliest Champions League-duel

sport
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Abiant Lycurgus heeft de eerste wedstrijd in de voorrondes van de CEV Champions League verloren. In MartiniPlaza verloren de Groninger volleyballers met 1-3 van het Oostenrijkse SK Posojilnica Aich/Dob.

In de eerste set had de thuisploeg bij de stand 23-20 een kans om de setwinst te pakken, maar de gasten kwamen terug en pakten zelf het eerste setpunt: 24-26. Ook in de tweede set werd het eerste setpunt gepakt: 22-25. In de derde set stond Lycurgus voortdurend een paar punten voor. Net als in de eerste set kwam de ploeg op 23-20, maar weer kwam SK Posojilnica langszij. Nu wist Lycurgus echter wél de setwinst te pakken: 25-23. De vierde set was niet spannend en eindigde in 18-25.

De returnwedstrijd in Oostenrijk is volgende week woensdag. Dan moet Lycurgus met 3-0 of 3-1 winnen om de beslissing in de vorm van een ‘golden set’ af te dwingen. De winnaar over de twee wedstrijden gaat door naar de volgende voorronde.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *