Categorieën: Sport

LIVEBLOG: FC Groningen neemt de rode lantaarn over na verlies in Almelo.

FC Groningen heeft de rode lantaarn overgenomen van NAC Breda na een 4-1 verlies in Almelo van Heracles. Lees hier het liveblog terug en geef jouw mening in de reacties over FC Groningen.

 

AFGELOPEN. FC Groningen verlies met 4-1 van Heracles Almelo.

90+1 DAAR IS DE 4-1 voor Heracles.. Kuwas schiet een vrije trap binnen. Padt gaat niet vrijuit.

88’ Groningen moet eerder vrezen voor de 4-1 dan hopen op de aansluitingstreffer.

80’ Laatste wissel FC Groningen: Mendes Moreira binnen de lijnen, Handwerker naar de kant.

78’ Supporters van Heracles zingen naar het uitvak: ‘Zij gaan naar Enschede’,  doelend op rivaal FC Twente, spelend in de Keuken Kampioen Divisie.

77’ GOAL HERACLES.. Peterson countert en legt af op Kuwas: 3-1.

74’ Wat een kansen… Mahi steekt Doan weg, hij schiet op de paal, rebound Cassiera geblokt.

70’ Merkel met een pegel van afstand hard op Sergio Padt.

66’ Wissel FC Groningen: Tim Freriks komt in de ploeg voor Hrustic. Alles of niets lijkt het devies.

59’ Hij kan weer verder spelen.

57’ Te Wierik ligt op de grond en het ziet er slecht uit na een botsing. Het lijkt een bovenbeenkwetsuur.

57’ Geel voor Hrustic.

55’ Wissel FC Groningen: Cassiera komt in de ploeg, Antuna eruit.

53’ Zeefuik ligt op de grond maar lijkt verder te kunnen.

50’ Doan schiet over.

46’ Wát een blunder.. GOAL HERACLES… Padt laat de bal uit zijn handen vallen en Dalmau tikt zijn tweede van de middag binnen.. wat een domper voor de FC.

46’ We zijn begonnen aan de tweede helft. Wissel bij Heracles: van den Buijs eruit, Czyborra erin.

 

HET IS RUST. 1-1 is de stand na een enerverende eerste helft.

 

45’ Wéér geen penalty volgens de VAR.

44’ Penalty Groningen!

36’ Geen penalty zegt de VAR.

35’ VAR inmenging.

34’ Penalty Heracles… Te Wierik houdt opzichtig vast, lijkt wel zwaar gegeven.

25’ GOAL HERACLES… Wéér Chabot met balverlies.. Bal komt voor de voeten van Merkel. Hij schiet en de rebound is voor Dalmau. 1-1.

14’ GOAL FC GRONINGEN! Wat een goal! Mahi gooit de trucendoos open op de rand van de 16 meter en haalt uit met links, bal vliegt in de korte hoek! Hele team rent naar de bank en de trainer.

12’ Kans Groningen! Doan worstelt  met de bal in de 16 en haalt met links uit: lat!

11’ Weer Heracles eruit.. Dalmau alleen af op Padt en Padt heeft ‘m weer. Even later werd gevlagd voor buitenspel.

9’ Heracles voetbalt erg goed, een afstandsschot van van Hintum scheert over het doel van Padt.

7’ Groningen begint erg slecht aan de wedstrijd. Balverlies op de eigen helft leidde net voor de tweede keer tot een uitbraak van Heracles..

2’ Chabot met een erg slordige bal, Heracles pikt op, voetbalt goed door de defensie heen maar Padt redt erg knap één op één met Dalmau.

1’  Wij zijn begonnen!

 

OPSTELLING Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, van Hintum, van den Buijs, Peterson, Dalmau, van Nieff, Kuwas, Drost, Rossmann, Merkel

OPSTELLING FC Groningen: Padt, Zeefuik, te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Warmerdam, Hrustic, Doan, Antuna, Mahi

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Daniel Theelen

Bekijk reacties

  • Zijn Nijland en co al begonnen met een begroting op basis van de Keukenkampioen Divisie? Anders spreken we volgend jaar niet alleen van de Keukenkampioen-divisionist FC Groningen, maar zelfs van FC Groningen zaliger.

    Maar als je erover nadenkt... Nijland en co hebben de afgelopen jaren niets gedaan aan deze neergaande spiraal, dus is het misschien naïef om te veronderstellen dat ze dat dan nu wel zouden doen. Misschien heeft de bekerwinst van 2015 een (natuurlijk totaal misplaatst) vertrouwen in eigen kunnen gegeven?

    • Niks dan faalbazen bij de FC. Van RvC tot degene die de publicitaire stukjes typt (taalfouten;Genero schrijven waar Desayvio wordt bedoelt). Vriendjes van Nijland. Zo'n Jeltema; heeft zelf niet hoger dan de onderbond gevoetbald, en nu een belangrijke technische functie. Lachwekkend.

      Amateurisme is de norm. Nadat je tijdens een wedstrijd alles hebt gegeven (hypothetisch in Nederlands voetbal) aan de alcohol gaan? Terwijl herstel (rust) net zo belangrijk als de inspanning is? Vandaar dat ze zo weinig fit op het veld staan. Heb op amateurvelden spelers gezien die meer gas konden geven. Groot deel van selectie leeft als amateurs. Gaan ze naar grotere clubs (Bergamo) winnen ze binnen no time meer kracht en uithoudingsvermogen.

      Kemkers moet terug. We moeten af van dat domme volgen. Door voorop te lopen, dingen anders te doen kun je tegenstanders verslaan. Volgens mij roep ik al jaren dat we op de Duitse (of Amerikaanse/Australische) tour moeten. Fitheid, professionaliteit, inzet en winnaarsmentaliteit zijn daar norm. Nu Heracles door Duitse spelers een stap zet, gaan wij eindelijk over tot een scout met uitvalsbasis vlakbij Duitsland en België. Triest.

      (Heb het te doen met Buys. Maar geduld met betrekking tot het niet opstellen van Reis begint wel op te raken).

  • Hrustic? Hoe is mogelijk dat die slapjanus speelt? En dat Ludo "de Tijger" Reis op de bank zit. Tom van de Looi moet ook spelen, ondanks dat Memisevic het aardig deed.
    Maar Hrustic out! Man heeft air van Ronaldo. Maar van Ronaldo kan ik dat hebben. Als je daadwerkelijke de beste bent, mag je dat ook best weten van jezelf. Mohammed Ali houding vond ik ook prachtig. Maar als je ene Hrustic bent? Onmiddellijk ophouden met bespottelijke vedette-neigingen!

    Verder jammer van de blunders van Padt; maar die heeft al zoveel punten voor ons gepakt. Zeefuik ouderwets in beastmodus. Blij mee. En Mahi weer in vorm.

    Bruns ophalen in winterstop en het komt wel goed.

  • Het was niet veel soeps en wanneer je een paar middelmatige spelers ophaalt dan wordt het niet beter. Wel beschamend dat FCG zo slecht is geworden dat tegen een opponent met een veel lagere begroting kansloos wordt verloren.
    Buys heeft helaas niet het niveau om de club verder te brengen, dat de RvC en de Directeur dat niet zagen is wonderlijk. Van een speler die in zijn hele carrière weinig blijk heeft gegeven van voetbalverstand kun je echt niet verwachten dat hij als trainer goed functioneert.

  • Nijland heeft dit keer maar een keer klip en klaar gezegd bij studio voetbal. Verder had ie vertrouwen in alles en iedereen en vooral in de trainer. Het is duidelijk. Nijland weet heet ook niet meer en is klaar bij de FC. Kan Erwin Koeman niet directeur worden? Die is toch wel een beetje uitgetraind. Buis naar Huis. Zet Jans maar voor de groep tot er een nieuwe trainer gevonden is.

  • Het is wel erg kort door de bocht om nu alles wat Nijland en consorten gedaan heeft neer te sabelen. Toen Nijland en Jans kwamen was de club zo goed als failliet en durfde niemand zijn vingers te branden aan de FcG. Het gaat nu minden, oke, misschien was het beter geweest dat er een bestuurswissel was gekomen na de bekerwinst. Maar dat is achteraf, en daar heb je niks aan. er moet zeker wat gebeuren binnen de club, maar wat i niet aan mij als simpele FC volger. dat is aan de heren zelf. Ps. de trainer er uit gooien heeft geen zin, er is geen geld voor een andere trainer. Daarbij de jongens op het veld moeten het doen, de trainer kan dan niks meer. Want het kiezen voor een jonge trainer is puur uit geldgebrek gekozen, helaas.

  • De problemen zijn gemaskeerd door de bekerwinst, die kwam vooral door een goede loting en geluk tot stand. Het verval van het team was toen al heel duidelijk. Dat het nog dieper zou zinken was niet te voorzien. Na Jans hebben we een bluftrainer gehad en een paar zeer onervaren trainers. Dat heeft de zaak geen goed gedaan.

  • Dat klopt Jack. Waar het mij om gaat is dat Nijland er verstandig aan had gedaan op zijn hoogtepunt te stoppen. Hij heeft samen met de staf veel goed werk gedaan. Nu word hij vergruisd en dat is niet terecht. Veel jonge ``supporters`` hebben die slechte periode niet meegemaakt. Ik was toen vrijwilliger bij de FCG en heb het dus aan de lijve ondervonden dat er geen rooie cent meer was. Alleen ben ik er van overtuigt dat een organisatie soms van bestuur moet wisselen om er weer vers bloed in te krijgen, ook om vriendjespolitiek zoals nu bij de FCG te voorkomen.

    • Hoi Anne.

      Denk dat weinigen Nijland zijn verdiensten (jaren negentig) en inzet zullen ontzeggen. Desondanks valt er wel het nodige op de man aan te merken.

      Bijvoorbeeld het er uit werken van de visionair Gerard Kemkers ten faveure van vriendje Jans. En dat is erg spijtig, want ik ben ervan overtuigd dat met Kemkers we een achterstand op het gebied van topsportbeleving (alcohol en topsport?) hadden kunnen ombuigen in een voorsprong. Kemkers kan als een kletsmajoor overkomen, maar ik krijg wel het gevoel dat hij heel goed weet waar hij over praat. Cruijff's uiteenzettingen waren voor mij vaak een hoop abecedabra, maar nu begrijp ik dat het zeer logische en coherente gedachtes waren. Gevoel heb ik bij Kemkers ook.

      Wil Nijland aan zijn gerechtvaardigde imago van vriendjespoliticus doen, dan haalt hij Kemkers terug, en gunt hij het Buijs om Joop Gall naast zich te hebben.

      Houdbaarheidsdatum van Nijland is in ieder geval verstreken. Man verdient complimenten en dank voor het huidige stadion (nou, ja), het wegtrekken van de club van de afgrond in de jaren negentig, topsportzorgcentrum en sportieve successen. Maar het is mooi geweest.

      • Grappige gedachte om Buijs en Gall aan het roer te zetten. Samen hebben ze het voetbalverstand van een herdershond. Met Buijs hebben we al een trainer die uitsluitend in clichés praat, nog zo eentje is echt niet te verteren.
        De slimste van de hele technische staf met de meeste ervaring zou je dus aan de kant willen zetten. Die man moet zich helemaal dood geschrokken zijn van deze selectie.

  • De heer Gall kent de club erg goed, had hem graag gezien als trainer samen met Lukkien, alleen het probleem is dat Nijland Gall niet pruimt. Hoezo vriendjespolitiek? Erg jammer, maar er is meer aan de hand. Wil FCG weer meedraaien om Europees voetbal, moet er een grote sponsor komen voor meerdere jaren. Tja, waar haal je die vandaan? Een verkoop aan een investeerder word ik niet vrolijk van, behalve ls het iemand is met clubliefde, maar ja. Wie Weet.

    • @ Anne.

      Klopt.

      Gall wordt door de nodige ex-spelers van hem geprezen. Ruben Schaken zegt bijvoorbeeld dat Gall een grote rol in zijn ontwikkeling heeft gespeeld. Intelligente voetballer; wist goed wat er op welk moment in de wedstrijd gevraagd werd. Heeft volgens mij meer dan honderd wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Bijgedragen aan de opkomst van de club uit Friesland.

      Maar Buijs moet het met een Zwolse vriend van Jans doen. Eentje die één seizoen keeper bij Zwolle is geweest. Type dat zich achter aantekeningenboekje met tactische prietpaat verstopt. Met Gall in plaats van Spijkerman stond Ludovit "de Tijger" Reis gewoon in de basis.

      Nadeel van Gall is dat hij nog weleens proleterig gedrag vertoonde. Met auto terrein van Corpus op crossen (terwijl er jonge kinderen sporten). Dat soort dingetjes. Maar denk dat hij nu wijzer is. Verder heeft Gall een te conservatieve opvattingen over innovatie in het voetbal. Maar laat hem een week bij jeugdopleiding van AZ meelopen, en hij is om. Gall heeft wel lerend vermogen. Conclusie: geen enkele reden om hem niet aan te stellen. Dat Nijland géén sterke persoonlijkheden die hem tegenspreken lijkt te dulden, is natuurlijk amateurisme ten top.

  • Klopt, erg jammer. Maar je moet mensen om je heen verzamelen die de club verder help, en een meerjarig plan opstellen met veel talent uit de regio. Hiermee bedoel ik de 3 Noordelijke provincies. Ben er van overtuigt dat er genoeg talent rond loopt op de Noordelijke velden. Kijk naar de keeper van Cambuur, jonge vent en talent voor de toekomst. Daar moeten ze meer naar kijken. Lijkt wel of de FCG daar voor schaamt wat ik raar vind...….

    • Wordt wel op talenten (uit de regio) ingezet. Regionale voetbalopleidingsscholen bijvoorbeeld. Maar waarom in hemelsnaam met Peter Jeltema in plaats van Gerard Kemkers? Antwoord: laatste is geen bevriende ja-knikker.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

10 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

10 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

12 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

12 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

12 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

13 uur geleden