Categorieën: Nieuws

Lijsttrekkers in debat bij OOG

In aanloop naar de verkiezingen in de nieuwe gemeente Groningen zijn bij OOG vanaf vrijdag 9 november verkiezingsdebatten te zien.

Die gaan meestal tussen twee partijen die op diverse punten inhoudelijk van elkaar verschillen. Maandag werden de eerste opnames gemaakt met de ChristenUnie en de PVV en later gingen GroenLinks en de SP met elkaar in discussie.

De verkiezingen zijn op 21 november en op 19 november zendt OOG het grote lijsttrekkersdebat in het Groninger Forum live uit.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Lijkt me een prima format. En alle vertrouwen in objectiviteit van dhr Ecco Oosterhout.

    Kan me nog herinneren dat acht jaar geleden het in Huize Maas op een communistisch volkstribunaal leek. PvdA-mannetje (geen idee wie dat was) die Prummel zat af te zeiken, en daarbij gesteund werd door jongeren van de SP. Wat een vertoning was dat. Toen besloten nooit meer SP te stemmen.

    • Daar was ik ook. Wel een amusante avond gehad. Er gebeurde wat. Geen doorsnee waarin partijen elkaar naar de mond praten. Lees; het volk beet nemen door verkiezingsretoriek.

      • Prummel was een ijdele baas. Absoluut. Maar ik heb niet het idee dat de toenmalige Stadspartij uit schurken - die het volk willen tillen - bestond. Verre van dat.

        Zo'n Gerard Offerman was gek op historische bebouwing; goede reden om gemeenteraadslid te willen zijn. Zelfde verhaal voor Abel Groenewold. Anna Riemersma is sociaal bewogen en heeft zich bijvoorbeeld flink voor kapper Botros ingezet. Amrut Sijbolts is het fatsoen zelve; weleens met de man gepraat. Ik vind hem te fatsoenlijk. Als lokale partij moet je af en toe de beuk erin gooien. Activistische politiek.
        Er zullen vast wat klaplopers (voor raadsvergoeding) bij hebben gezeten (en zitten), maar door de bank genomen deugt Stad en Ommeland. Het gedrag van SP was zielig. Stel kleuters die géén andere kinderen in hun politieke zandbak dulden. Karakter van een schijnproces uit de goede tijd van Stalin. Brullen en joelen. Echt sneu.

      • Heb de stemwijzer gelezen vandaag. Onderin zie je ook de standpunten van de politieke partijen. De standpunten van Stad en Ommeland zijn niet des lokale partij. Er wordt ook veel om de kluif heen gedraaid door alle politieke partijen. om maar als 1ste uit te komen. Want als resoluut zijn de standpunten incorrect. Eerlijk gezegd, wordt ik er ook wel onpasselijk van. Men weet exact hoe het volk over bepaalde dossiers denkt en daar manoeuvreren de politieke partijen dan ook op. Om maar als 1ste uit te komen.

  • Dat is het kijken waard, niet als serieus programma maar als amusement, daar zorgen al die half watten die ten tonele verschijnen wel voor.

  • Stadspartij zaten inderdaad bewogen mensen in met verschillende kwaliteiten. Prummel was wat dat betreft een goed boegbeeld, lekker doordrammen en tegen de stroom in durven te gaan. Amrut werkte ook fanatiek mee. Maar dat is geen voortrekker en de partij is daardoor onzichtbaar geworden door een fout uitgepakte machtsgreep.

    Er had al heel lang veel meer gehamerd moeten worden op de aardgaswinning. Nu alvast ten strijde tegen een forum. Meer plannen voor een campus en oplossingen woningproblemen. En er zijn genoeg projecten waar nog op gehamerd kan worden omdat ze beter moeten.

    • Grotendeels eens.

      Maar om mij volstrekt onduidelijke redenen werden door Prummel en die gluiperige Leendert van der Laan (dat die met zijn nauwelijks verborgen en malle nationalitistische Fraise agenda er nooit uit was getrapt) Sijbolts en Riemersma op onverkiesbare plekken gezet. Terwijl die twee wel de stukken lazen, en en de wijken ingingen. Rare paranoia zet was dat.

      Prummel was echt een te rare snuiter. Heb weleens van een medewerker van een parkeerterrein gehoord dat Prummel stennis begon te maken met "weet je wel wie ik ben, ik ben Robert Prummel". En ik geloof degene die mij dit vertelde op zijn woord.

      Stad en Ommeland zou beter die Mariska fractievoorzitter maken.

      • Zowel Mariska als Robert Prummel hebben een VVD verleden. Terwijl Prummel na de stadspartij nog heeft geprobeerd namens de VVD als Statenlid in de provincie te komen. Dit is niet mijn cup of tea

Recente berichten

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 minuten geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

4 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

4 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

6 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

8 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

9 uur geleden