Laatste twee weken van oktober geen treinen tussen Groningen, Buitenpost en Delfzijl

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er geen treinen tussen Groningen-Buitenpost en van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Delfzijl/Eemshaven. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden.

Arriva zet op deze data bussen in, maar reizigers moeten wel rekening houden met een langere reistijd. Naast deze bussen, rijden er extra bussen tussen Zoutkamp, Winsum en Groningen in de spits 17 t/m 19 oktober. Arriva laat tijdens de studentenspits rechtstreekse bussen rijden tussen Buitenpost en Zernike. Studenten uit Friesland onderweg naar Groningen kunnen in Buitenpost overstappen van de trein naar de bus.

BAM Infra voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Op het traject Groningen-Leeuwarden komt een extra sneltrein, zodat er straks twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur per richting rijden.  Daarom en omdat het aantal treinen toeneemt, is besloten de overweg bij de Paterswoldseweg in Groningen te vervangen door een onderdoorgang onder het spoor voor auto’s, fietsers en voetgangers.
De overweg bij de Paterswoldseweg is vanaf 15 oktober 2018 meer dan een jaar afgesloten voor autoverkeer.

In het weekend van 27 en 28 oktober zijn er op het Hoofdstation van Groningen ook werkzaamheden. Daarom rijden er dat weekend helemaal geen treinen naar station Groningen.

Deel dit artikel:

  1. waarom geen treinen vertrek van Noorders station > Delfzijl en Eemshaven.Laat bussen rijden tussen CS en Noorderstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *