Hondenspeelplek wijkt voor bewoners Grachtstraat

nieuws
Twitpic: Gemeente Groningen

Op het veld en in het water achter restaurant Zondag in het Noorderplantsoen is een hondenspeelplek. Bewoners aan de Grachtstraat ondervinden hinder van deze plek. De Parkcommissie denkt deze overlast terug te dringen door twee nieuwe speelplekken in het park te realiseren.

In het Noorderplantsoen is op het veldje en in de vijver achter restaurant Zondag al tientallen jaren een drukbezochte ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes. “De toenemende populariteit van deze honden speel- en zwemplek leidt tot geluidsoverlast bij de bewoners van de Grachtstraat”, meldt de Parkcommissie. Om deze geluidsoverlast terug te dringen heeft de gemeente dit jaar bij de oever struiken geplant. De struiken werden bovenop plastic zakken gezet die de gemeente daar eerder had gelegd vermoedelijk om afkalving tegen te gaan. Een deel van de beplanting werd gestolen en een ander deel overleefde de droogte van deze zomer niet.

“Er is daarna verder gezocht naar een oplossing waarbij omwonenden en andere gebruikers van het plantsoen zo min mogelijk overlast van blaffende honden ervaren. Een oplossing die bovendien ook acceptabel is voor honden en hondenbezitters. Er zijn nu twee geschikte locaties gevonden: de vijver bij het hondenspeelveld Oranjesingel en de vijver bij de Noorderbuitensingel. Met beperkte middelen kunnen deze twee plekken aantrekkelijk worden gemaakt voor honden om in en uit het water te komen. Hondenbezitters worden dan met borden geattendeerd op de nieuwe plekken waar honden kunnen spelen. En hen wordt gevraagd om hun hond niet meer achter het restaurant in het water te laten spelen. Als de nieuwe plekken goed bekend zijn onder hondenbezitters worden de borden weer weggehaald. Na een jaar wordt bekeken of de nieuwe plekken goed bevallen”.

“Wij hebben als parkcommissie diverse mogelijke locaties en oplossingen tegen het licht gehouden. Uiteindelijk komen wij uit op deze twee plekken voor een hondenspeel- en zwemplek. Wij denken dat deze werkwijze de beste oplossing is om alle belanghebbenden tegemoet te komen. Bent u het niet met ons eens? Stuurt u dan zo spoedig mogelijk een mail naar donna.sleurink@groningen.nl, secretariaat van de Parkcommissie”, schrijft de Parkcommissie Noorderplantsoen.

De Parkcommissie bestaat uit een onafhankelijke voorzitter, één vertegenwoordiger van de buurtverenigingen van de Noorderplantsoenbuurt, Hortusbuurt en de Oranjebuurt,
één vertegenwoordiger uit natuur- en milieuorganisaties, één medewerker van de beheerder van het park, één medewerker van het centraal meldpunt evenementen, één medewerker voor culturele activiteiten, de stadsecoloog en een secretaris.

Deel dit artikel: